Триває Тиждень молитов за єдність християн  (текст молитви)

19.01.2021, 09:51
Католики
Триває Тиждень молитов за єдність християн  (текст молитви) - фото 1
З 18 по 25 січня триває Тиждень молитов за єдність християн під гаслом «Перебувайте в моїй любові, принесете рясний плід».

Цього року Тиждень молитов за єдність християн буде особливим для тих, хто захоче взяти участь у цій молитві, адже, з огляду на карантинні обмеження, зібратись разом представникам різних конфесій не вдасться, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Головною темою Тижня молитов за єдність християн у 2021 році є «Хто перебуває у моїй любові, той багато плодів приносить». Її запропонувала жіноча чернеча спільнота зі Швейцарії (Grandchamp). Починаючи з 1930-х років, монахині відкрили свої двері для усіх християн, які забажали віддатись на служіння Божому Слову, не зважаючи на вік, конфесію, країну чи навіть континент. А молитва за християнську єдність була і залишається в серці цієї спільноти від початку її заснування.

Взявши за основу слова Ісуса Христа з Євангелія від Івана (15, 1-21), монахині переконують, що «люди не можуть давати доброго плоду, коли є відірваними від Бога. Лише, коли перебуваємо в Христі, Джерелі всякої любові, тоді в усіх нас зростає плід і бажання перебувати в єдності».

Зі свого власного досвіду спільнота з Grandchamp знає, що єдність завжди потребує важкої праці та вимагає жертовності. Однак найважливіше на цьому шляху єднання – молитва Ісуса Христа, який бажає, щоб усі були єдині, як Він єдиний з Отцем, щоб світ увірував (Ів. 17, 21).

В УГКЦ закликають вірних єднатися всі разом, перебуваючи у храмах чи домівках, у молитві за віднайдення порозуміння та єдність Церкви з 18 по 25 січня 2021 року

Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин оприлюднила Молитву за єдність християн.

Свящ.: Господи, Ісусе Христе, Ти який молився, щоб усі були одно, згідно з Твоєю волею, молимось і ми до Тебе за ту єдність між нами – християнами. Нехай Святий Дух дасть нам зрозуміти усю біль нашого розділення та допоможе нам відбудувати єдину Твою спільноту. Дай Боже своїй Церкві відвагу та силу безперестанно захищати справедливість та правду і щоб усі ми дбали про щире бажання єдності у нашому народі, молимось Тобі: вислухай і помилуй.

Хор: Господи, помилуй.