РІСУ — 11 років

01.02.2012, 13:44
РІСУ — 11 років - фото 1
Одинадцять років тому було засновано редакцію Релігійно-інформаційної служби України.

Одинадцять років тому було засновано редакцію Релігійно-інформаційної служби України.

Протягом минулого року ми провели низку заходів у рамках святкування 10-ліття. Рік тому ми провели презентацію стратегічної концепції розвитку РІСУ і круглий стіл, присвячений проблемам висвітлення релігійної тематики в мас-медіа.

У травні РІСУ разом з партнерами провела дводенну конференцію у сонячній і багатоконфесійній Одесі «Церква в інформаційному суспільстві» за участю понад 30 експертів і майже 200 учасників.

PremiyaУ травні-червні вперше проведено конкурс блаженного Кароля Войтили, ініційований РІСУ, який визначив на думку читачів та експертів релігійного журналіста України.

У жовтні завершився конкурс з релігійного краєзнавства і туризму.11 Це вже втретє РІСУ провела такий захід з метою популяризації сакральної спадщини та історії України.

А у грудні 2011 р. РІСУ стала партнером проведення другої конференції «Медіа-мобілізація» в Києві.

Також протягом року працівники редакції РІСУ організовували і допомагали організувати інформаційні кампанії кількох заходів, проводили тренінги для релігійних організацій щодо можливостей медіа-служіння та соціальних комунікацій.

У рамках здійснення стратегічної концепції розвитку РІСУ на 2012 рік планує проведення ще кількох заходів, у т.ч. конкурсу блаженного Кароля Войтили, наступної конференції «Церква в інформаційному суспільстві», запустити нові форми інформування.

Редакція планує потішити читача друкованими виданнями, одне з яких має вийти у 2012 році.

Вже з 1 лютого цього року ми розширюємо інформування читачів РІСУ про події та тенденції у світі. На головній сторінці порталу новини вже йдуть окремо з України і світу.

Також ми плануємо проводити більше журналістських розслідувань, експертних оцінок.

Як і впродовж багатьох років пріоритетним для нас залишається моніторинг релігійної свободи в Україні та інформаційна допомога і захист тих, хто зазнають переслідувань на релігійному ґрунті в Україні.

Звичайно, що вся ця та ще активніша діяльність неможлива без фінансової підтримки, яку РІСУ отримує від іноземних церковних та правозахисних фундацій. Сподіваємося, що стане традицією підтримка РІСУ з боку українських організацій і простих людей.

Для всіх зацікавлених підтримати РІСУ ми полегшили можливість це зробити. Тепер це можна зробити онлайн за допомогою банківської карточки або електронних рахунків. Детальніше інформацію можна знайти на порталі РІСУ.