• Головна
  • Теми
  • Презентація книги «Пробудження: від центру Одеси до окраїн Росії»...

Презентація книги «Пробудження: від центру Одеси до окраїн Росії»

01.09.2011, 16:48
Презентація книги «Пробудження: від центру Одеси до окраїн Росії» - фото 1

8 вересня в Одесі відбудеться презентація книги «Пробудження: від центру Одеси до окраїн Росії». Захід відбувається в рамках міжнародної конференції «Пробудження», що присвячена 90-літтю пятидесятницького руку в Україні та колишньому Радянському Союзі .Автор книги – відомий християнський служитель, пастор, викладач Євангельської теологічної семінарії професор Володимир Франчук.

franchuk.jpg8 вересня в Одесі відбудеться презентація книги «Пробудження: від центру Одеси до окраїн Росії». Захід відбувається в рамках міжнародної конференції «Пробудження», що присвячена 90-літтю пятидесятницького руку в Україні та колишньому Радянському Союзі .Автор книги – відомий християнський служитель, пастор, викладач Євангельської теологічної семінарії професор Володимир Франчук.

Це історична книга, що містить систематизований матеріал про виникнення пятидесятницького руху в Україні та Росії, життя, служіння і трагічну смерть засновника руху на території Радянського Союзу Івана Воронаєва, переслідування та репресії та відродження протягом двох останній десятиріч.

«Для історії християнства в Україні 2011 рік ювілейний», - зазначає автор. - «Виповнюється 90 років масштабного руху християн євангельської віри на території колишнього Радянського Союзу, яке почалося з приїзду до Одеси  християнського служителя, проповідника і євангелиста Івана ЮхимовичаВоронаєва».

Книга унікальна тим, що містить рідкісні  матеріали: уривки з книги спогадів старшого сина Воронаєва - Павла, інтерв'ю з його дружиною, витяги з статей в журналі «Атеїст» за 1930 рік, де були наклепи на Воронаєва та інших працівників Союзу Християн Євангельської Віри, цікаві і досі невідомі документи з секретних архівів. Це результат 30-річної праці проф. Франчука – в архівах, польових досліджень, поїздок та інтерв’ю. Крім того книга подає документально розкриває таємницю щодо смерті Івана Воронаєва, про долю якого ні рідні, ні члени Церкви не знали протягом багатьох десятиліть

«Збирати матеріали та свідчення було дуже складно. Пригадую як кожного року ми разом з дружиною і часто навіть маленькими дітьми під час відпустки сідали в нашу стареньку машину і їхали тисячі кілометрів дорогами України, Молдови, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії та Росії, адже головним джерелом інформації були живі свідки та учасники п'ятидесятницького руху», - зазначає професор Франчук

Презентація відбудеться 8 вересня о 16:00 в Літературному музеї Одеси (вул. Ланжероновська, 2)

Про автора

Професор, християнський історик, генеральний секретарМіжнародного християнського центру "Пробудження"

Автор трьохтомної історії п'ятидесятницького руху в Росії «Просила Росія дощу у Господа», викладач Євангельської Теологічної семінарії, пастор, місіонер, євангеліст, за радянських часів був засуджений через свої релігійні переконання.