• Головна
  • Новини
  • Глава РКЦ в Україні взяв участь у пленарному засіданні Конференції Єпископів Польщі...

Глава РКЦ в Україні взяв участь у пленарному засіданні Конференції Єпископів Польщі

08.03.2013, 13:38
Глава РКЦ в Україні взяв участь у пленарному засіданні Конференції Єпископів Польщі - фото 1

У Варшаві (Польща) 6 березня завершило роботу 361-ше пленарне засідання Конференції Єпископів Польщі. Участь у ньому взяли представники із різних країн світу: Білорусі, Казахстану, Литви, Молдови, Словаччини, Угорщини, України, Франції та Чехії. Україну представаляв Митрополит Львівський Архиєпископ Мечислав Мокшицький – Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України.

b_mokrzycki_podpis.jpgУ Варшаві (Польща), 6 березня завершило роботу 361-ше пленарне засідання Конференції Єпископів Польщі. Участь у ньому взяли представники із різних країн світу: Білорусі, Казахстану, Литви, Молдови, Словаччини, Угорщини, України, Франції та Чехії. Україну представаляв Митрополит Львівський Архиєпископ Мечислав Мокшицький – Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України.

 Як повідомляє офіційний сайт Львівської архидієцезії РКЦ в Україні, єпископи говорили про Нову Євангелізацію, добровільний податок на Церкву, значення католицьких ЗМІ та обговорили опрацьований спільний документ, що стосується проблем біоетики.

Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України Архиєпископ Мечислав Мокшицький подякував священикам і сестрам-монахиням з Польщі за їх особистий вклад в розвиток віри на землях України та допомогу вірянам.

Слова особливої вдячності Митрополит Львівський висловив організації Допомоги Церкві на Сході (Zespół Pomocy Kościołowi na Wschodzie), що діє при Конференції Єпископів Польщі.

В перший день засідань, 5 березня, владики зустрілися також на Євхаристії в архикатедральному соборі св. Івана Хрестителя, де спільно подякували Богу за понтифікат Папи Бенедикта XVI.