Християни мобілізуються для ефективного медіа-служіння

25.10.2010, 14:10
Християни мобілізуються для ефективного медіа-служіння - фото 1

13-14 листопада в Ірпіні на Київщині відбудеться християнська конференція поMediaMobilization, яка збере журналістів, блогерів, інтернет-активістів, працівників церковних прес-центрів та лідерів християнських служінь. Учасники дізнаються про світові тренди, можливості використання соціальних медіа для лобіювання своїх ініціатив у політиці, інноваційним формам євангелізації та поліпшать журналістки навички.

251010mm.jpg13-14 листопада в Ірпіні на Київщині відбудеться християнська конференція Media Mobilization, яка збере журналістів, блогерів, інтернет-активістів, працівників церковних прес-центрів та лідерів християнських служінь. Учасники дізнаються про світові тренди, можливості використання соціальних медіа для лобіювання своїх ініціатив у політиці, інноваційним формам євангелізації та поліпшать журналістки навички. Серед запрошених спікерів народні депутати Верховної Ради України, відомі журналісти і блогери.

Християнська конференція Media Mobilization була ініційована Спілкою молодих християн України, асоціацій «Духовне відродження» інтернет-євангелистів (АІЄ). Генеральним медіа-партнером конференції виступила Релігійно-інформаційна служба України.

«Живучи в інформаційну епоху, християни повинні бути краще за всіх підготовлені у сфері медіа, щоб ефективно свідчити про Христа», – розповів народний депутат України, керівник Спілки молодих християн України Павло Унгурян.

На думку віце-президента Асоціації «Духовне відродження» Михайла Черенкова, ця конференція – рідкісна можливість спілкуватися і вчитися серед тих християн, які визначають образ майбутнього і місце церкви в ньому. «Сьогодні духовна війна йде і в інформаційному просторі, – зазначає він. – На жаль, мало хто приймає цей виклик і відповідає на нього, присвячуючи свій блог або сайт служінню».

Конференція буде мати чотири тематичні блоки: тренди та виклики сучасності, мобілізація та лобіювання, інноваційне благовістя і журналістська майстерність.

Вперше в межах християнських конференції подібної тематики прозвучить тема мобілізації людей і лобіювання (government relations) для трансформації суспільства та проведення змін на державному рівні. Цей блок буде присвячено методології та інструментам організації громадських кампаній, ініціатив. Будуть розглядатися приклади використання інтернет-технологій для здійснення впливу на суспільство, медіа та політиків. Головним спікером у цьому блоці виступить народний депутат України Леся Оробець.

«Для мене важливо поділитися з активними християнами своїм досвідом взаємодії з органами влади та лобіювання законопроектів, – ділиться політик і блогер. – Я розповім, як в Україні лобіювалося антитютюнове законодавство і як вдавалося протидіяти захисту сигаретних корпорацій».

Оскільки в країні стрімко зростає рівень проникнення інтернету, основний акцент буде зроблено на інтернет-журналістиці та використанні соціальних медіа.

Як переконаний президент Асоціації інтернет-євангелістів Григорій Габдієв, MediaMobilization дозволить професіоналам і початківцям медійникам зустрітися один з одним: перші зможуть представити свої досягнення, а другі – отримати рідкісні та прикладні знання з різних сфер. «Не менш важливою стане можливість у неформальній обстановці обмінятися досвідом, продовжити дискусії та налагодити контакти», – доповнює він.

Серед відомих і визнаних експертів перед учасниками виступлять: керівник департаменту з маркетингу мережі «DЦ», блогер Ігор Дідок; генеральний директор PR-агенції Mainstream Communication & Consulting Олег Гавриш, керівник всеукраїнської молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив», експерт в області government-relations Віталій Шабунін; спеціальний кореспондент газети «Комерсант-Україна» Олег Гавриш, редактор Релігійно-інформаційної служби Украіни, блогер Олена Кулигіна, засновник християнської школи блогословія Микола Малуха та інші.

Зареєструватися для участі можна на офіційному сайті конференції: http://mediamob.org.ua/