Смілянська влада розігнала баптистський фестиваль

25.01.2011, 09:50
Смілянська влада розігнала баптистський фестиваль - фото 1

Фестиваль «Бог завжди поруч» у місті Смілі Черкаської області планувався протягом кількох місяців. Ідеологом та основним організатором був пастор Валерій Бєляєв. До міської ради була написана заява із проханням дозволити провести в місті християнський фестиваль «Бог завжди поруч». Влада заяву підписала,але провести не дала.

ArticleImages_35986_Smila.jpgФестиваль «Бог завжди поруч» у місті Смілі Черкаської області планувався протягом кількох місяців. Ідеологом та основним організатором був пастор Валерій Бєляєв. До міської ради була написана заява із проханням дозволити провести в місті християнський фестиваль «Бог завжди поруч». Влада заяву підписала,але провести не дала.

Як повідомляє прес-служба ВСО ЄХБ, захід був запланований як маштабна євангелізація. Організатори запросили американського євангелиста Дона Бетса, хор Черкаської баптистської церкви, музичні колективи. Місто готувалося до фестивалю заздалегідь – поширювалася реклама, запрошення, розклеювалися афіші. Для такого невеликого містечка (близько 70 тисяч жителів) це була велика подія.

У неділю, 23 січня, о 15:00 в центральному Домі культури зібралося близько 700 людей. Але виявилося, що вхід до зали закритий, тому людям довелося тіснитися у вестибюлі. Кудись зник директор Дому культури, жоден представник міської влади не відповідав на телефонні дзвінки.

Близько о 15:30 приїхав заступник мера міста у супроводі загону міліції і заборонив проводити фестиваль, мотивуючи рішення влади тим, що, мовляв, місце проведення заходу не відповідає певним вимогам.

Його звернення викликало обурення жителів Сміли. Але організатори фестивалю змушені були зупинити програму.

За інформацією пресс-служби ВСО ЄХБ, у п’ятницю, за два дні до проведення заходу, на сесії Смілянської міської ради керівник головуючої фракції висунув ультиматум, заявивши, що «готовий звільнити купу людей, якщо в Смілі відбудеться цей захід».

Сьогодні представники баптистських церков та організатори фестивалю чекають реакції ЗМІ та громадськості на цю подію.

Це вже не перше скандальне подія на релігійному грунті в Смілі. Як РІСУ повідомляла раніше, в ніч з 11 на 12 січня група невідомих скоїла напад на християнський реабілітаційний центр «Відродження», що діє при протестантської церкви «Світло життя» м. Сміли.

А в ніч з 18 на 19 грудня в Смілі невідомі напали на приміщення храму Різдва Івана Хрестителя УАПЦ.