• Головна
  • Новини
  • Глави українських Церков та релігійних організацій просять ЄС підписати Угоду про асоціацію...

Глави українських Церков та релігійних організацій просять ЄС підписати Угоду про асоціацію

07.03.2013, 11:33
Глави українських Церков та релігійних організацій просять ЄС підписати Угоду про асоціацію - фото 1
Представники Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій підтримали звернення до Євросоюзу укласти Угоду про асоціацію з Україною.

Brussels_irs..jpgПредставники Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій підтримали звернення до Євросоюзу укласти Угоду про асоціацію з Україною.

Про це було заявлено під час зустрічі представників ВРЦіРОз єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, яка відбулася у Брюсселі, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Українські представники Церков та релігійних організацій підтримали звернення до сторони ЄС укласти у листопаді 2013 року Угоду про асоціацію як таку, що відповідає європейським прагненням українського народу і сприятиме вкоріненню сучасної європейської моделі цивілізаційного розвитку в Україні», - зазначив Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв.

Єлисеев.jpgЗа його словами, священнослужителі одноголосно виступають за те, що майбутнє України треба будувати на основі європейських цінностей і демократичних стандартів, і закликають Євросоюз не залишати Україну наодинці із сьогоднішніми викликами. Посол наголосив, що сторона ЄС мала нагоду вкотре переконатися в активній позиції громадянського суспільства України, і, зокрема, керівництва релігійних організацій, щодо діалогу Україна-ЄС і підтримки ним європейського курсу розвитку держави.

«Важливим сигналом з боку українського духовенства стала готовність і надалі всіляко сприяти поширенню в Європі українського досвіду мирного співіснування та конструктивного співробітництва між різними релігіями і конфесіями, що відповідає духу кращих європейських традицій», - зауважив Єлісєєв.

Він також підкреслив, що представники українського духовенства закликали єврокомісара Штефана Фюле прискорити процес запровадження для України безвізового режиму з ЄС.

«У цьому зв’язку представники релігійних громад закликали уникати будь-якої політизації цього важливого для мільйонів українців питання», - додав посол.