З Воскреслим Христом життя завжди починається наново, - Великодня проповідь Папи

04.04.2021, 09:00
Католики
З Воскреслим Христом життя завжди починається наново, - Великодня проповідь Папи - фото 1
Ввечері, 3 квітня 2021 р., Папа Франциск відслужив у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу Пасхального чування, під час якої виголосив проповідь, в якій закликав прийняти Пасхальне запрошення: "Ходімо до Галилеї, де Воскреслий Господь випереджує нас".

Проповідь Папи поширило Радіо Ватикану.

Папа пояснив що означає «іти до Галилеї»?

"Іти до Галилеї означає, насамперед, наново розпочати свій шлях. У тій Галилеї вчимося тішитися безмежною любов’ю Господа, Який накреслює нові стежки по дорогах наших поразок. Він – такий, і запрошує нас до Галилеї, щоб зробити саме це.

Ось яке перше Пасхальне звіщення хочу вам вручити: завжди можливо розпочати наново, бо існує нове життя, яке Бог здатен наново започаткувати в нас, по той бік всіх наших падінь. І в ці темні місяці пандемії чуємо воскреслого Господа, Який запрошує нас розпочати наново, ніколи не втрачати надію", - сказав Понтифік.

Папа продовжив:

"Іти до Галилеї, по-друге, означає прямувати новими дорогами..., означає навчитися, що віра, аби бути живою, повинна знову повернутися на дорогу. Вона повинна кожного дня оживляти початок шляху. Ходімо до Галилеї, аби відкрити, що Бога на можна розміщати серед спогадів дитинства, що Він – живий і завжди вражає. Воскреснувши, Він ніколи не перестає нас дивувати.

Ось друге Пасхальне звіщення: віра не є репертуаром з минулого, Ісус не є задавненим персонажем. Він живий, тут і тепер. Він відкриває нові дороги там, де тобі здається, що їх немає.

В Галилеї вчимося, що можемо знайти Розіп’ятого в обличчях ближніх, в ентузіазмі тих, що мріють, і в покірливості знеохочених, в усмішках тих, які радіють, і в сльозах тих, що страждають, насамперед, в убогих і відсунутих на узбіччя.

Отож, таким є третє Пасхальне звіщення: Ісус, Воскреслий, любить нас безмежно й навідується до кожної нашої життєвої ситуації. Його присутність у наших Галилеях щодення, у щоденному житті".

Завершив Великодню проповідь Папа Франциск словами:
"Брате, сестро, «не бійся, Він воскрес! Він чекає на тебе в Галилеї». Господь випереджує тебе завжди, прямує перед тобою. І з Ним життя завжди починається наново".