Created with Sketch.

Глава УГКЦ пояснив, з чого потрібно щодня починати молитву

25.05.2020, 09:07

У другому випуску проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ продовжив свої роздуми про молитву.

У другому випуску проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ продовжив свої роздуми про молитву. На його думку, наша молитва має розпочинатися із подяки Богові за дари, які ми вже отримали: дар створення, дар спасіння та різні особисті дари. Вдячність за отримані ласки допоможе молільнику попросити про те, чого йому насправді ще потрібно. Про це пеовідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Подяка за створення є основним елементом молитви. Хочу спершу подякувати Богові за те, що можу це робити, за те, що живу, подякувати за те, що я є. Адже моє життя є великим знаком того, що Бог мене любить», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Другим елементом молитви подяки, за словами Блаженнішого, є подяка за дар спасіння, подяка Богові Отцеві за дар Його єдинородного Сина. «Через воплочення Ісуса Христа, пасхальне таїнство – смерть і Воскресіння – ми, християни, є членами Його Тіла – Церкви. Тому, коли я молюся, молюся не наодинці. Моя молитва є завжди молитвою разом із Церквою», – зазначив Глава Церкви.

Подяка Богові за всі особисті дари і вислухані молитви, які ми досвідчили на собі впродовж усього життя, є третім елементом нашої молитви. На думку Блаженнішого, ми дуже часто усвідомлюємо ці дари, коли їх втрачаємо: «Коли під час пандемії ми є обмежені в можливості пересуватися, зустрічати інших людей, ми відчуваємо, що зустріч з іншою людиною і можливість бути разом є великим Божим даром для усіх нас».

«Коли навчимося дякувати Господу Богу, можемо рухатися далі, переходити на інший щабель молитви, на іншу тему розмови із нашим люблячим Богом», – резюмував духовний лідер греко-католиків.

Додамо, 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту присвячені молитві. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережіYouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

Читайте також
Суспільство Повітряні сили закликають бути готовими до ймовірних російських обстрілів на Великдень
Сьогодні, 12:30
Культура Великдень на Донеччині: нічні Богослужіння пройдуть у 19 храмах при закритих дверях
Сьогодні, 12:09
Культура У лаврі покажуть унікальні писанки, врятовані від ворожих обстрілів
Сьогодні, 10:19
Культура Києво-Печерська лавра переходить на весняно-літній період роботи: графік відвідування та анонс богослужінь
Сьогодні, 09:24