Created with Sketch.

Папа Франциск: Неокатехуменат – дар, який робить багато добра в Церкві

07.03.2015, 22:23

Даром Божого Провидіння, який приносить багато добра Церкві назвав Папа Франциск «Неокатехуменальну Дорогу», зустрічаючись у п’ятницю, 6 березня 2015 р., з її членами та засновниками.

Даром Божого Провидіння, який приносить багато добра Церкві назвав Папа Франциск «Неокатехуменальну Дорогу», зустрічаючись у п’ятницю, 6 березня 2015 р., з її членами та засновниками. Під час зустрічі Святіший Отець надав мандат на місії 220 родинам та започаткував 31 новий місійний осередок в різних країнах п’яти континентів. Святіший Отець зазначив, що завданням Наступника святого Петра є утверджувати братів у вірі. «Також і ви цим своїм жестом прогнули просити Наступника святого Петра утвердити ваше покликання, підтримати вашу місію, благословити вашу харизму», – сказав Папа, додаючи, що охоче це чинить, адже мова йде про тих, які підуть «по всьому світу в ім’я Ісуса, несучи Його Євангеліє». Повідомляє Радіо Ватикан.

Папа висловив особливу радість з приводу того, що ці місії звершується «завдяки християнським родинам, які, об’єднані у спільноти, мають завдання давати знаки віри, які притягатимуть людей до краси Євангелія, згідно із Христовими словами: Любіть один одного, як я вас полюбив, і з цієї любові пізнають, що ви – мої учні». «Отож, перше, ніж словами, ви свідченням свого життя показуєте центр Христового об’явлення: що Бог полюбив людину настільки, що віддав Себе смерті за неї, і що Отець воскресив Його, щоб дати і нам благодать віддавати своє життя за інших. Сучасний світ має крайню потребу в цьому великому посланні, – зауважив Папа. – Скільки ж то самотності, страждання, віддаленості від Бога спостерігаємо у багатьох периферійних теренах Європи, Америки й у численних містах Азії. Як же ж людина сьогодні, в кожній місцевості, потребує почути, що Бог її любить і що любов є можливою».

«При різних нагодах, – підсумував Папа, – я наголошував на необхідності того, що Церква повинна перейти від душпастирства у простому консерваційному вимірі до рішуче місійного душпастирства. Як же ж часто ми у Церкві тримаємо Ісуса всередині і не даємо Йому вийти! А це – найважливіше, що слід чинити, якщо не хочемо, щоб Церква стала схожою до водойми із застоялою водою». І “missio ad gentes” Неокатехуменальної дороги, за словами Святішого Отця, стають цією «новою присутністю Церкви там, де Церква ще не існує, або там, де вона вже не здатна досягти людей».

Читайте також
Світові У Кельні відбувся VIII Католицький саміт у справах біженців
Сьогодні, 15:30
Міжконфесійне В Україні досі діють 8097 церков Московського Патріархату, - Опендатабот
Сьогодні, 12:40
Суспільство Нардеп від забороненої ОПЗЖ Юрій Бойко виступив на захист УПЦ МП
Сьогодні, 12:22
Культура У двох областях скоротять тривалість комендантської години на Великдень
Сьогодні, 12:00