Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим

05.01.2022, 13:04
Культура
Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим - фото 1
Різдвяна благовість – це свято довіри, – довіри не тільки між людьми, а передусім Бога до людини!

Про це наголошує у своєму Різдвяному привітанні Патріарх УГКЦ Святослав:

Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим - фото 85010

 

Дорогі брати і сестри! Цього святкового дня висловлюю вам своє довір’я і вірю, що ви самі відчуваєте, як гідно зустрічати новонародженого Спаса, і вмієте ділитися радістю цієї зустрічі з кожним, хто є поруч із вами. Із Різдвом Христовим сердечно вітаю вас усіх: від сходу до заходу, від півночі до півдня — в Україні і на поселеннях, на всіх континентах світу. Особливим чином єднаюся з тими, хто сумує чи почувається самотнім, з усіма, хто на заробітках далеко від дому і саме цієї миті відчуває брак рідних і тепла родинної оселі. Співчуваю тим родинам, яким цього року тяжко сідати до Святої вечері, бо при столі стоїть порожнє крісло, котре ще недавно було місцем тата чи мами, чоловіка чи дружини, брата чи сестри, сина чи доні. Крізь сльози радійте з вірою, що сьогодні ваші найдорожчі святкують у небі. Ділюся різдвяною радістю з нашими старшими — бабусями і дідусями, а також з усіма потребуючими. Щиро вітаю наших військових на фронті — нашу гордість. Лину думкою до полонених і ув’язнених: переказуючи різдвяні вітання, заохочую вас не занепадати духом, бо у вас вірить сам Господь Бог. Вітаю дітей і молодь — наше майбутнє, і бажаю вам, щоб сьогодні усмішка не сходила з ваших уст, щоб ваша радість була повна.

Від щирого серця бажаю всім вам справжньої радості дітей Божих, смачної куті, веселих свят Різдва Христового та щасливого, мирного і благословенного нового року! Христос народився! Славімо Його!".

Предстоятель ПЦУ Епіфаній у своєму вітанні закликає піднести свої молитви за тих, хто нас захищає - воїнів на фронті, лікарів:

Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим - фото 85011

 

"Як Предстоятель помісної Української Православної Церкви щиро вітаю всіх вас із Різдвом Христовим, а також із Новим Роком. Хоча минає вже восьмий рік, як Україна вимушена жити, обороняючись від агресії; хоча вже два роки нашу країну і все людство турбують випробування, пов’язані з пандемією, однак ніщо не здатне відібрати від нас великої, надзвичайної радості, яку звістка про народження Сина Божого приносить у світ.

Святкуючи, ми не можемо забути про тих, завдяки кому ми маємо мирне небо над головою і можливість зібратися за різдвяним столом, – про воїнів, які захищають Україну від ворога видимого, від нашестя чужинців, та про лікарів і медичних працівників, які борються за наше тілесне здоров’я. Згадаймо їх у наших молитвах і попросімо для них Божого захисту й опіки.

Згадаймо також і наших братів та сестер, які вимушені на окупованих українських землях відзначати свята в неволі. Згадаймо про полонених і несправедливо ув’язнених та попросімо в Господа для них захисту і швидшого звільнення. Ми віримо, що з Божою допомогою й об’єднаними зусиллями ми досягнемо визволення Донбасу і Криму, досягнемо перемоги в боротьбі за правду і справедливого миру.

Вітаю з Різдвом Христовим та Новоліттям Президента, уряд, парламент України, очільників місцевих громад і всіх, хто покликаний працювати на благо українського народу та здійснює служіння йому. Нехай Господь надихає вас мудрістю та допомагає у добрих справах!

У ці святкові дні піднесімо подяку Господу за всі Його благодіяння, виявлені до нас, до Церкви й до України. Нехай Бог допомагає нам надалі утверджувати єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву, долаючи поділи та непорозуміння між одновірцями, а також дає силу й мудрість українському народу зберігати єдність і суспільний мир, протистояти агресору й досягти перемоги.

Якими б не були зовнішні обставини і де б вам не доводилося відзначати цьогоріч свято – нехай радість Різдва Христового наповнить ваші серця, відганяючи турботи та скорботу, а світло Віфлеємської зірки нехай спрямовує до Сина Божого, нагадуючи, що Месія, Спаситель прийшов у світ, приніс нам світло правди та надії, і це «світло в темряві світить, і темрява не огорнула його» (Ін 1: 5)".

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій у Різдвяному привітанні бажає вірянам молитви, смирення та сміливості, бо у світ прийшов Син Божий, Який переміг гріх з його страхами:

Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим - фото 85013

 

"Ми живемо в апокаліптичні часи, особливою прикметою яких є страх і розгубленість; і молитви, смирення і покаяння потрібні нам ще і тому, що з їх допомогою ми захищаємо себе від страху і розгубленості і вимуровуємо собі дорогу до Неба, до вічного блаженного життя.

Першими словами Ангела до Вифлеємських пастушків були слова: не бійтесь. І сьогодні кожному з нас Різдвяний Ангел каже: не бійся, — тому що у світ народився Син Божий, Який переміг гріх з його страхами, розгубленостями і хворобами.

Сьогодні, коли у світі розповсюджуються небезпечні віруси, багато людей спішать прийняти вакцину, щоб продовжити собі земне життя. Але ми, віруючі у Христа як Сина Божого, як Спасителя світу, знаємо, що у світі є ще один, більш страшний і небезпечний вірус — це наші гріхи. Гріхи відбирають у нас життя вічне. Наскільки ж треба нам, хто має високе ім’я християнина, спішити прийняти духовну вакцину — покаяння, щоб перемогти вірус гріха і зберегти себе для вічного життя!

Ще раз вітаю Вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом Христовим. Бажаю всім здоров’я, спасіння і Божого благословіння. Нехай Божа Любов, Яка приклонила Небо до землі, торкнеться кожного людського серця, втішить нас і дасть силу мужньо долати всі труднощі і складнощі нашого земного буття. Нехай в кожному з нас засяє світло розуму, яке приніс нам Син Божий, ставший Сином Людським, світло, яке відкриває неправду, навіть якщо вона ховається під личиною благородства, світло, яке показує нам дорогу, що веде до Раю. Амінь. З Різдвом Христовим!".

До Різдяних привітань долучається старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко:

"Cердечно вітаю вас із святом Різдва Христового та Новим 2022 роком!
Ми віруємо в Того, Хто прийшов на цю землю, не карати, а спасати; не калічити, а зціляти. Прийшов, щоби не принизити людину, а підняти її гідність; не накинути ярмо рабства, а звільнити її. З Різдвом Христовим!".

Братство єавангельських християн-баптистів бажає українцям духовного зміцнення та зростання у вірі.

Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом Христовим - фото 85014