У ПЦУ поділилися унікальним рецептом святкової монастирської паски
Православна Церква України поділилася унікальним рецептом святкової паски від насельників Видубицького монастиря. Рецепт можна знайти на сторінці УПЦ у Facebook. У ПЦУ зазначили, що зазвичай паски зі щирою молитвою і добрим настроєм випікають у Великий четвер або Велику суботу.
«За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок», - йдеться у повідомленні.
У рецепті йдеться, що починати варто з опари.
«Для цього змішайте 2250 мл теплого молока, 400 г свіжих дріжджів, 1000 г яєць (20 штук), 2250 г цукру, 1 кг пшеничного борошна та 100 г ванільного цукру. Залишаємо опару на бродіння на 1 годину.
А потім приступаємо до замішування власне тіста. Для цього до опари необхідно додати ще 800 г розтопленого вершкового масла, 40 г солі, 5,7 кг борошна, родзинки, цукати, сухофрукти і цедру з лимонів та апельсинів. Додавати кожний інгредієнт потрібно поступово, щоразу ретельно перемішуючи. Готове тісто залишаємо на бродіння на кілька годин у теплому місці, воно повинно підійти вдвічі.
Далі у формочки закладаємо паски (форми заповнюємо тістом на третину). Даємо піднятися і випікаємо у добре прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Приблизно, час випікання паски займає 40-60 хвилин часу – залежно від розміру формочки і, відповідно, маси паски. Поки насолоджуємося ароматом пасок, що печуться, думаємо, як будемо їх прикрашати. Готові рум’яні паски оздоблюємо горіхами, цукатами, калиною – чим душа забажає, освячуємо і з подякою Господу споживаємо!», - йдеться у рецепті, який цитує Glavcom.