Свято читання в країні ангелят знову у Львові

13.09.2011, 11:42
Свято читання в країні ангелят знову у Львові - фото 1
Редакція дитячих журналів "Ангелятко" та "Ангеляткова наука" запрошує дітей, батьків, дідусів та бабусь на 6-те Свято читання в Країні Ангелят, що відбудеться у рамках Форуму видавців, 18 вересня у Львові

АнгеляткоРедакція дитячих журналів "Ангелятко" та "Ангеляткова наука" запрошує дітей, батьків, дідусів та бабусь на 6-те Свято читання в Країні Ангелят, що відбудеться у рамках Форуму видавців, 18 вересня у Львові в парку ім. Івана Франка (перед університетом), початок о 13.00.

На Святі працюватиме 5 майданчиків: Малювальний (постійна виставка робіт), Танцювальний (танці, руханки, ігри та забави), Спортивний (вікторини, змагання, естафети), Драйв-майданчик (діти кататимуться на електромобілях), Майданчик паперової пластики (виготовлення цікавинок з паперу). Кожен учасник матиме змогу взяти участь у конкурсах, іграх та фінальній лотереї.

Усіх наймолодших відвідувачів запрошують долучитися до рекорду – виготовлення найдовшої дитячої книги «Книга дитячих цінностей». Рекорд буде офіційно зафіксований і занесений до Книги рекордів України, а згодом, можливо, і до «Книги рекордів Гінеса». Мета заходу – популяризувати читання серед дітей.

РІСУ – офіційний медіа-партнер свята.

Довідка

Журнал «Ангелятко» виходить з щомісяця з 2006 року. Визнаний найкращим дитячим виданням України (з понад 150) у 2008 та 2010 роках (конкурс Держкомтелерадіо на краще періодичне дитяче видання – комісія у складі членів Національної спілки художників України, Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України та ін.), єдине видання в Україні, яке двічі отримувало такий титул.

У редакційній колегії – дитячі психологи і методисти, які формують зміст виключно за державною програмою з дошкільної підготовки Міністерства освіти і науки України. У журналі друкуються відомі дитячі поети і письменники України (Роман Скиба, Микола Петренко, Марина Павленко, Богдан Стельмах, Іван Андрусяк, Галина Левицька, Галина Манів та ін.), художники (Мар’яна Фляк, Максим Долинний, Валерія Юдіна, Олеся Магеровська, Ольга Шингур та ін.).

Журнал всеукраїнський, виходить щомісяця. Призначений для читання з дітьми віком 2 – 8 років. «Ангелятко» – це добрі, веселі та цікаві казки, вірші, загадки, пісеньки. Пізнавальні оповідки та інтелектуальні завдання в кожному номері дають знання про навколишній світ, розвивають логічне мислення, спостережливість, кмітливість. А іграшки-саморобки підштовхнуть дитину до творчості, бажання робити щось своїми руками.

Всеукраїнський розвивально-пізнавальний журнал для дітей „Ангеляткова наука" виходить щомісяця з вересня 2006 року. „Ангеляткова наука" допоможе батькам самотужки підготувати дитину до школи за державною програмою з дошкільної підготовки, затвердженою Міністерством освіти і науки України.

У кожному номері, крім художніх текстів, журнал пропонує завдання на розвиток уваги, мовлення, логіки, дрібної моторики і просторової уяви. Наймолодші читачі також вивчають букви і цифри, вчаться писати і читати. Матеріали для видання готують вихователі-методисти та дитячі психологи. Призначений для роботи батьків з дітьми віком 4-7 років.

З 2011 року редакція Країни Ангелят видає ще й 3-й журнал – «Розмальовки Ангелятка». Це щомісяця 20 сторінок цікавих малюнків, що допоможуть дітям у розвитку дрібної моторики, уваги, мислення, уяви, мовлення, логіки. Розмальовки створені за темами державної програми з дошкільної підготовки. Крім того, у кожному номері –  плакат (наприклад, родове дерево, розпорядок дня тощо). Призначений для роботи батьків з дітьми віком 4-8 років.