• Головна
  • Новини
  • Під час Форуму видавців у Львові презентують книгу «Йосиф Сліпий. Спомини»...

Під час Форуму видавців у Львові презентують книгу «Йосиф Сліпий. Спомини»

04.09.2014, 14:35
Під час Форуму видавців у Львові презентують книгу «Йосиф Сліпий. Спомини» - фото 1
Це особисті спогади Патріарха Йосифа Сліпого, яким уже 50 років від дати написання.

Сліпий.jpgПід час Форуму видавців у м. Львові 11 вересня 2014 року відбудеться презентація книги «Йосиф Сліпий. Спомини». Це особисті спогади Патріарха Йосифа Сліпого, яким уже 50 років від дати написання.  

Серед головних доповідачів - Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, кардинал Любомир (Гузар), владика Борис (Ґудзяк), президент УКУ. Книгу особисто презентуватимуть її редактори о. д-р Іван Дацько та д-р Марія Горяча.

Як зазначають редактори, після свого звільнення Патріарх надиктовував ці спомини своєму секретарю Іванові Хомі протягом року. Всього було записано сім рукописних зошитів. Іван Хома надрукував цей текст на друкарській машинці, і цей машинопис пролежав в архіві півстоліття. Сприяв виходу книги о. Іван Дацько, який був особистим секретарем Патріарха Йосифа. Спільна робота о. Івана Дацька та д-ра Марії Горячої над книгою тривала два роки. І лише тепер книгу «Споминів» видає Інститут св. Климента Папи у Римі Українського католицького університету спільно з Інститутом Екуменічних Студій УКУ.

«Ці спогади будуть надихати, точніше служити Богові та Україні. Особисте свідчення незламності, з якою Йосиф Сліпий пережив увесь цей період випробувань, напевно, запалить серце не одного читача. Також ці “Спомини” стануть цінним історичним джерелом для науковців, які досліджують його діяльність та історичний контекст, у якому він діяв, як зрештою і життя всієї Церкви у цей період», - додає д-р. Марія Горяча.

Це видання -  дар Українського католицького університету у честь пам’яті  Патріарха Йосифа Сліпого за все, що він зробив для УГКЦ і для самого Українського католицького університету зокрема.  

Презентація відбудеться 11 вересня, о 12:00 за адресою Львів, вул. Коперника, 15,

Палац Потоцьких, Дзеркальна зала.