УГКЦ створила між’єпархіальну семінарію у столиці

09.06.2010, 13:19
УГКЦ створила між’єпархіальну семінарію у столиці - фото 1
Між’єпархіальна семінарія Василія Великого, Григорія Богослова та Івана Золотоустого УГКЦ заснована згідно з декретом Патріарха Любомира від 3 червня 2010 року.

Patriarx_Ljybomur_1.jpgКИЇВ — Між’єпархіальна семінарія Василія Великого, Григорія Богослова та Івана Золотоустого УГКЦ заснована згідно з декретом Патріарха Любомира від 3 червня 2010 року. Навчальний заклад знаходитиметься у Києві-Княжичах. З 21 червня до 15 липня семінарія розпочинає прийом документів від вступників.

«У Східних областях зголошуються кандидати, і є потреба, щоб вони були ближче до дому, ближче до того середовища, в якому вони будуть працювати, – зауважив у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ Патріарх Любомир. – А з іншого боку, єпархія, загальна спільнота, призвичаюється до своїх майбутніх душпастирів. Ми беремо до уваги нашу дійсність і розпочинаємо спільними силами між’єпархіальну семінарію».

Рішення про створення між’єпархіального навчального закладу Церкви у Києві було ухвалено за результатами засідання за участі Глави УГКЦ з владикою Степаном (Меньком), екзархом Донецько-Харківським, владикою Василем (Івасюком), екзархом Одесько-Кримським та владикою Йосафатом (Говерою), екзархом Луцьким, яке відбулося 27 травня у Києві.

Це не перша між’єпархіальна семінарія в УГКЦ: «Колись Львівська семінарія Святого Духа була задумана як регіональна, між’єпархіальна. Але згодом Івано-Франківськ, Дрогобич і Тернопіль відкрили свої семінарії. Для нас у Східних областях України ми ще є замалі, щоб кожна єпархія мала свою семінарію».

За словами Патріарха Любомира, перший набір київських семінаристів налічуватиме до 20 осіб. Після двох років навчання у столиці семінаристи будуть завершувати освіту у чинних семінаріях Церкви, що діють в західних областях України: «Люди мусять призвичаїтися до того, що є така семінарія. Багато з тих, хто має бажання навчатися, вже цікавилися. Ми б дуже хотіли, щоб з Божою поміччю нам вдалося створити повноцінну семінарію тут, на Східних теренах», — наголосив Предстоятель УГКЦ.

З детальнішою інформацією про умови вступу до семінарії можна ознайомитися на офіційному сайті УГКЦ.