• Головна
  • Новини
  • Волинські священики молилися з моряками на борту корвета «Луцьк»...

Волинські священики молилися з моряками на борту корвета «Луцьк»

07.03.2014, 15:11
Волинські священики молилися з моряками на борту корвета «Луцьк» - фото 1
Волинські священнослужителі прибули до Севастополя, аби спільно помолитися із моряками корвету «Луцьк». Однак священиками довелося декілька годин простояти між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили українців.

998156_s.jpgВолинські священнослужителі прибули до Севастополя, аби спільно помолитися із моряками корвету «Луцьк». Однак священиками довелося декілька годин простояти між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили українців.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ (МП).

Із благословення військового єпископа – митрополита Августина та митрополита Волинського і Луцького Ніфонта представники Волинської єпархії – волинські священики прибули до військової частини А0793 у Севастополі. Декілька годин отці простояли між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили й заблокували українців. На корветі «Луцьк» волинські священнослужителі відслужили молебень, окропили екіпаж та приміщення святою водою.

В часі молитви над кораблями літали військові гелікоптери. «У 2004-му я особисто освячував корвет «Луцьк». І відтоді вже 10 років духовно опікуємо особовий склад корабля. Рішення вирушити до Севастополя, щоб підтримати військових, прийняли миттєво. Дивлячись на молоді стривожені обличчя юнаків, молились, щоб милосердний Бог і надалі оберігав їх від усякого зла», – розповів протоєрей Валентин Марчук.

«Ми прибули на корвет як миротворці та друзі. Двічі на рік ми зустрічаємось з колективом на корветі, молимось з ними і спілкуємось. Сьогодні відбулась особлива зустріч та щира молитва, сповнена віри та надії на мирне врегулювання складної ситуації в Криму. Наша присутність є свідченням спільного переживання багатьох віруючих волинян, лучан та всіх українців», – зауважив протоєрей Олександр Мазурак.

Командир корвету «Луцьк» капітан ІІІ рангу Сергій Макеєв подякував священнослужителям за те, що приїхали і підбадьорили вояків. Сергій Володимрович виразив надію, що в скорому часі зустрінеться зі священиками уже в Луцьку, на Волині.

На запрошення військових побували волиняни ще на двох кораблях Військово-морських сил України «Хмельницький» та «Донбас», де також звершили молебень та поспілкувались з особовим складом. Для командирів військових кораблів «Тернопіль», «Славутич», «Придніпров’я» та «Прилуки» священики передали святині з Єрусалима – святу воду, свічки, хрестики.

«Закликали екіпаж бути вірними присязі і народу України. Спілкувалися з командирами. За їхніми словами, солдати стривожені, але покладають надію на Господа і вірять, що Бог їх не залишить», – розповів отець Валентин.