• Головна
  • Новини
  • В Сумах виконком заборонив проводити релігійні заходи в центрі міста...

В Сумах виконком заборонив проводити релігійні заходи в центрі міста

03.08.2011, 16:32
В Сумах виконком заборонив проводити релігійні заходи в центрі міста - фото 1
На засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради 2 серпня було ухвалене рішення, яке визначає перелік місць, де не можна проводити публічні заходи релігійно-просвітницького характеру.

Суми.jpgexklusiv.gifНа засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради 2 серпня було ухвалене рішення, яке визначає перелік місць, де не можна проводити публічні заходи релігійно-просвітницького характеру.

Відтепер в Сумах є лише два місця, де міська комісія сприяння додержанню законодавства про свободу совісті та релігійні організації дозволятиме збиратися релігійним громадам: літня естрада міського парку ім. Кожедуба та Театральна площа, повідомляє Сумський кореспондент РІСУ Ірина Стегній.

Разом з тим список місць, де проведення масових релігійних заходів не бажане, набагато більший: площа Незалежності, Покровська площа, вулиці Соборна та прилеглі провулки, Воскресенська та прилеглі провулки, Героїв Сталінграду, Петропавлівська, Гагаріна, Набережна р.Стрілки, Засумська, Харківська від мосту до перехрестя пр. Лушпи, Горького, Покровська та провулок Академічний, Іллінська, Кооперативна, проспект Шевченка, парк ім. Кожедуба (крім визначеного місця), парк "Казка".

На засіданні виконкому наголосили, що їх рішення має зберегти мир і спокій в Сумах та уникнути міжконфесійних суперечок.

Чиновники також наголосили, що Законом України "Про свободу совісті та релігійні організації" визначається, що релігійні обряди, церемонії, богослужіння, процесії повинні проводитись в культових будівлях і на прилеглих територіях, а в інших випадках організатори мають отримати дозвіл виконавчого комітету.

Якщо до виконкому надійде клопотання про проведення релігійного заходу в центрі міста, дозвіл буде надано із рекомендацією перенести його на театральну Площу або на літню естраду парку ім. Кожедуба.

Нагадаємо, це рішення стало підсумком скандалу, який розгорівся навколо проведення ще 9 червня на площі Незалежності спортивно-музичної акції «Молодь за здоровий спосіб життя».