• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині парафіяни звинуватили священика у молитвах за Путіна...

На Рівненщині парафіяни звинуватили священика у молитвах за Путіна

21.09.2014, 11:49
Частина громади церкви Нерукотворного образу Христа Спасителя в селі Ходоси Рівненського району Рівненської області, підпорядкованої Московському патріархату, відійшла від нього.

Частина громади церкви Нерукотворного образу Христа Спасителя в селі Ходоси Рівненського району Рівненської області, підпорядкованої Московському патріархату, відійшла від нього. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За свідченнями селян, під час престольного свята запрошений панотець із сусіднього села почав молитися у їхньому храмі за Путіна і «військо руське».  Після цих слів велика частина прихожан вийшли з церкви, а за кілька днів створила громаду Київського патріархату. У суботу, 20 вересня, всередині цієї церкви замкнулися ті прихожани, які залишилися в Московському патріархаті. Один із них застосував газовий балон до людей, які намагалися відчинити двері. Чоловіка затримали, факт зафіксували в міліції. Священик Хотинської церкви Нерукотворного образу Христа Спасителя, котрий досі був її настоятелем, запевняє, що сам ніколи не молився за Путіна, бо вважає його причиною українських нещасть.

Надалі з інцидентом навколо церковного приміщення розбираються правоохоронці.     Рівненська єпархія Української православної церкви Київського патріархату наголошує на своїй непричетності до цих подій.   На початку вересня архієпископ Рівненський і Острозький УПЦ (МП) Варфоломій оприлюднив звернення до своєї пастви, у якому  заявив, що прихильники УПЦ (КП)  своїми діями «віддаляють час можливого об’єднання в майбутньому в Єдину Православну Церкву». Про це повідомляє УНІАН.