• Головна
  • Новини
  • У Києві з'явилися листівки із закликом відлучити Порошенка від Православної Церкви...

У Києві з'явилися листівки із закликом відлучити Порошенка від Православної Церкви

28.01.2016, 15:02
У Києві з'явилися листівки із закликом відлучити Порошенка від Православної Церкви - фото 1
Напередодні запланованого на 29 січня ц.р. Собору єпископів УПЦ (МП), в Києві поширюються звернення «Ліги захисників канонічного православ'я на Україні» із закликом відлучити від Православної Церкви главу української держави.

Напередодні запланованого на 29 січня ц.р. Собору єпископів УПЦ (МП), в Києві поширюються звернення «Ліги захисників канонічного православ'я на Україні» із закликом відлучити від Православної Церкви главу української держави. Про це повідомляє на своій Фейсбук-сторінці речник Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря).

Листівки з текстом розклеюють біля храмів. Їх, зокрема, виявили у центрі Києва: біля Лаври, Покровського і Введенського монастирів, храму при Олександрівській лікарні, а також біля станції метро «Арсенальна» (найближча станція до Лаври).

«Ґрунтуючись на тенденційному розумінні 65 правила свв. Апостолів, анонімні «ревнителі» вимагають відлучити Петра Порошенка від Православної Церкви, оскільки на Різдво Президент і його сім'я відвідали храм Української Греко-Католицької Церкви», - пише єрарх УПЦ КП.

Як стверджується у зверненні згаданої Ліги, «нині чинним українським політичним режимом і його кураторами з США», нібито, «розроблено диявольський план із остаточного відриву України від Росії». У таких же барвистих, фантастичних образах описано і гіпотетичний спосіб такого «відриву». Для того, щоб відірвати Україну від Росії, сказано у зверненні, «необхідно відрізати останню пуповину, що зв'язує триєдиний російський народ - змусити Українську Православну Церкву припинити всі зв'язки з Московським Патріархатом».

 12647gggg.jpg