• Головна
  • Новини
  • У Кам'янці-Бузькій старий польський костел продають на цеглу. Міська влада і церква – безсилі...

У Кам'янці-Бузькій старий польський костел продають на цеглу. Міська влада і церква – безсилі

26.03.2014, 11:57
У Кам'янці-Бузькій старий польський костел продають на цеглу. Міська влада і церква – безсилі - фото 1
На Львівщині римо-католицький костел ХІХ століття виставили на продаж. Власник культової будівлі пропонує купити костел частинами - по 6 грн за цеглу.

костел.jpgНа Львівщині римо-католицький костел ХІХ століття виставили на продаж. Власник культової будівлі пропонує купити костел частинами - по 6 грн за цеглу.

Цю інформацію підтвердив «Погляду» заступник міського голови Кам'янки-Бузької Богдан Ковалюк.

«Раніше у костелі було приміщення ковбасного цеху, яке належало Кам'янко-бузькій райспоживспілці. Потім це приміщення купив підприємець Роман Робак, і тепер костел є його власністю», – розповів Ковалюк.

Після того підприємець виносив на виконком прохання про дозвіл зробити костел житловим приміщенням, але через те, що будівля була культовою, місто не погодило таке рішення.

За скільки підприємець придбав будівлю - невідомо. Богдан Ковалюк говорить, що це було давно, до чинної каденції теперішніх депутатів. Однак зараз, згідно з повідомленням Робака, він планує виручити за цеглу з польського костелу 800 тис грн.

У міській раді Кам'янки-Бузької говорять, що власник може робити з будівлею все, що захоче. Більше того, римо-католицька громада, а також архицезія у Львові не заперечують проти таких дій.

«Я розмовляв з представниками римо-католицької громади, які підтвердили, що не мають претензій щодо будівлі. Підприємець хотів продати костел місцевим римо-католикам, однак вони відмовились через нестачу грошей», – зазначив Ковалюк.

Теги: #РКЦ