• Головна
  • Новини
  • В Україну їдуть видавці та книгорозповсюджувачі християнської літератури із Європи, Америки та країн СНД...

В Україну їдуть видавці та книгорозповсюджувачі християнської літератури із Європи, Америки та країн СНД

05.10.2011, 10:44
В Україну їдуть видавці та книгорозповсюджувачі християнської літератури із Європи, Америки та країн СНД - фото 1

В Ірпіні, на Київщині розпочинається Європейський Форум християнських книговидавців і книгорозповсюджувачів «MarketsquareEurope – 2011». Такі професійні зустрічі щорічно відбуваються в одній із європейських країн в часі Міжнародного книжкового ярмарку у Франкфурті. Цього року вперше учасників європейського форуму приймає Україна на запрошення Асоціації християнських видавців України.

MarketsquareEurope.jpgexklusiv.gifВ Ірпіні, на Київщині розпочинається Європейський Форум християнських книговидавців і книгорозповсюджувачів «MarketsquareEurope – 2011». Такі професійні зустрічі щорічно відбуваються в одній із європейських країн в часі Міжнародного книжкового ярмарку у Франкфурті. Цього року вперше учасників європейського форуму приймає Україна на запрошення Асоціації християнських видавців України.

Форум триватиме з 5 до 8 жовтня і складається з двох основних частин: семінари та тренінги для видавців і розповсюджувачів книг, які проведуть керівники найбільших світових видавництв та торгівельних будинків християнської книги, і безпосередньо ділова частина «MarketsquareEurope – 2011», яка включає виставку літератури, знайомства та переговори європейських видавців, продаж та купівлю авторських прав, а також конкурс «Європейська християнська книга – 2011».

Участь у форумі беруть видавці з України, Росії, Білорусі, Молдови, Польщі, Австрії, Великої Британії, США.

«Україна не випадково було обрано для проведення цьогорічного форуму. Після Голандії, Угорщини та Румунії «MarketsquareEurope» рухається на Схід, і сьогодні він триває в Україні, щоби дати можливість долучитись до професійних зустрічей видавцям із країн СНД, які поки що не можуть відвідувати подібні заходи у Франкфурті або Денвері. Натомість, щоби розвивати видавничу справу у наших країнах, ми потребуємо навчатись досвіду у видавців з 30-50-річним досвідом роботи на ринку християнського книговидавництва. І це прекрасна нагода запросити їх до нашої країни», - розповіла РІСУ Олена Цертій, голова Асоціації християнських видавців України.

Як РІСУ анонсувала, серед семінарів і майстер-класів, які зможуть відвідати під час форуму видавці та книготорговці – «Фірмовий стиль в маркетингу. Як я використовую імідж моєї компанії в маркетингу», «Маркетингові стратегії та реклама вашого товару», «Управління фінансами у видавничій справі», «Пошук авторів і побудова взаємин», «Створення бізнес-плану»,«Як працювати з різними особистостями в моїй компанії», «Ведення переговорів з авторських прав і як здійснити розрахунки», «Чому ми займаємося видавництвом (бачення, ентузіазм, мета)» та інші.

Спікерами семінарів будуть керівники видавництв, торгових будинків із США та Європейських країн: Рік Ілес (Rick Iles) – компанія «LINKS», Катерина Уайтхед (Catherine Whitehead) – Riggins, Джим Елвел (Jim Elwell) – видавництво «Tyndale», Петро Ваклавік ( Piotr Waclawik) – видавництво «Vocatio», Боб Кларк (Bob Clark) – компанія «Excel Communications», Кім Петтіт (Kim Pettit) – Міжнародна Християнська Торгова Асоціація (CTAI) та інші.

Організатори форуму – «Міжнародна Християнська Торгова Асоціація» (CTAI) та Асоціація християнських видавців України (АХВУ).