• Головна
  • Новини
  • На київському Євромайдані закликали відзначати Різдво за новим стилем...

На київському Євромайдані закликали відзначати Різдво за новим стилем

25.12.2013, 20:12
На київському Євромайдані закликали відзначати Різдво за новим стилем - фото 1
На Євромайдані два дні поспіль – 24 та 25 грудня неодноразово звучали заклики приєднатися до святкування Різдва Христового, оскільки абсолютна більшість християн світу відзначають це свято саме у ці дні.

exklusiv.gifНа Євромайдані два дні поспіль – 24 та 25 грудня неодноразово звучали заклики приєднатися до святкування Різдва Христового, оскільки абсолютна більшість християн світу відзначають це свято саме у ці дні.

«Нам пора приєднатися до цивілізованого світу і разом святкувати Різдво», - закликав сьогодні ведучий зі сцени.

У ніч з 24 на 25 грудня на Євромайдані артисти, громадські діячі, священнослужителі вітали українських римо-католиків та протестантів із народженням Ісуса. Протягом кількох годин зі сцени Євромайдану лунали колядки. Перед мітингувальниками виступали, зокрема, зведений хор євангельських церков столиці, римо-католицької громади собору св. Олександра, колектив «Хорея Козацька», народний самодіяльний колектив з Хмельниччини та інші. Керівник «Хореї» Тарас Компаніченко навіть зізнався, що у них вдома є традиція святкувати Різдво двічі, таким чином символічно єднаючись із християнами Європи.