• Головна
  • Новини
  • Кирил закликав усіх, від кого залежить рішення, негайно зупинити кровопролиття в Україні...

Кирил закликав усіх, від кого залежить рішення, негайно зупинити кровопролиття в Україні

17.06.2014, 16:05
Кирил закликав усіх, від кого залежить рішення, негайно зупинити кровопролиття в Україні - фото 1
Каже, що Церква "виконує місію, ввірену їй Господом Ісусом Христом, а не замовлення або доручення з боку тих чи інших політичних сил".

kirill.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирил у своєму зверненні закликав негайно зупинити кровопролиття і прикласти всі сили для встановлення в цій країні миру і справедливості.

«Звертаюся до всіх, від кого залежить прийняття рішень: негайно зупиніть кровопролиття, розпочніть реальні переговори для встановлення миру і справедливості. У міжусобній війні не може бути переможців, не може бути політичних завоювань, які були б дорожчі за життя людей »,–  сказав Патріарх Кирил у своєму зверненні «до всіх народів історичної Русі, що складають Повноту Церкви».

«Вже не сотні, як було взимку в Києві, а багато, багато сотень загиблих, тисячі поранених і залишених  без даху над головою. Лише диявол може святкувати перемогу, коли в січі стикаються брати, знищуючи один одного, завдаючи каліцтва, послаблюючи життєві сили народу», – додав він.

«Російська Православна Церква, Церква духовно неподільної Русі, не може розділяти єдиний народ Божий за політичним, національним, соціальним чи будь-яким іншим принципом. Церква виконує місію, ввірену їй Господом Ісусом Христом, а не замовлення або доручення з боку тих чи інших політичних сил», – підкреслив Патріарх РПЦ. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ.