• Головна
  • Новини
  • «Альтернативний собор УПЦ» відбувся вчора в Київському міськкомі Компартії, а сьогодні його учасники планують пікетувати роботу Ювілейного Собору УПЦ...

«Альтернативний собор УПЦ» відбувся вчора в Київському міськкомі Компартії, а сьогодні його учасники планують пікетувати роботу Ювілейного Собору УПЦ

08.07.2011, 11:11
«Альтернативний собор УПЦ» відбувся вчора в Київському міськкомі Компартії, а сьогодні його учасники планують пікетувати роботу Ювілейного Собору УПЦ - фото 1

У зборах брали участь понад 100 осіб – переважно літні жінки. Декорації заходу виглядали досить дивно: на фоні величезного портрета Володимира Леніна з написом "Наша мета – соціалізм" встановили ікону Божої Матері і прапори з написом "За віру, царя и отечество. Союз русского народа".

Egorov.jpgВчора в Києві пройшло Всеукраїнське зібрання православної громадськості України – так званий «альтернативний собор УПЦ», на якому були присутні активісти проросійських братств. Учасники заходу виступили проти змін до статуту Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП), які планується розглянути сьогодні на Соборі УПЦ (МП), пообіцявши не допустити її автокефалії від Російської Православної Церкви. На зборах був присутній кореспондент "Коммерсанта" Артем Скоропадський, який опублікував у газеті свій репортаж. 
  
Як сказано в репортажі, в зборах брали участь понад 100 осіб – переважно літні жінки. Декорації заходу виглядали досить дивно: на фоні величезного портрета Володимира Леніна з написом "Наша мета – соціалізм" встановили ікону Божої Матері і прапори з написом "За віру, царя и отечество. Союз русского народа". 

Збори відкрив голова братства святого Олександра Невського Юрій Єгоров. Він довго розповідав про концепцію "Русского мира". 

«Тільки єдність з Росією і Білоруссю допоможе зберегти нам віру. Ми не повинні рівнятися на Європу – гніздо масонів і содомітів! – Запевняв присутніх пан Єгоров. Далі він перейшов до головної теми зібрання – собору УПЦ (МП), який відбудеться сьогодні. На ньому можуть бути розглянуті зміни в статуті УПЦ (МП), пов'язані з посиленням незалежності від Російської Православної Церкви (РПЦ). Юрій Єгоров зазначив, що вони "рано чи пізно призведуть до автокефалії". Також він заступився за відлученого від церковного спілкування главу Союзу православних громадян України Валентина Лукіяника, заявивши, що "митрополія поступила з ним абсолютно несправедливо". 
   
Не менш емоційно виступав і голова громадської організації "Народний собор Україна" Ігор Друзь, який заявив, що "більшість віруючих не підтримає рішення Собору, бо воно веде до автокефалії". 

Далі, як сказано в репортажі, учасники зборів пропонували найрізноманітніші ідеї: написати листа Патріарху РПЦ Кирилу, обдзвонити священиків Київської єпархії з проханням виступити проти автокефалії, виступати проти ювенальної юстиції та НАТО, але головним результатом зборів стало рішення взяти участь в сьогоднішньому соборі УПЦ (МП) , щоб «не допустити помаранчевого перевороту у Церкві». 
  
Як повідомляє "Релігія в Україні", до 10:00 учасники «альтернативного собору УПЦ» почнуть стягуватися в Києво-Печерську лавру для проведення під вікнами будівлі, де буде проходити Собор УПЦ, маніфестації проти виходу з Московського Патріархату, «за єдність Російської Православної Церкви, жодних кроків до автокефалії».