Єпископ Леонід Падун і Ульф Екман не досягли угоди

31.01.2013, 11:51
Єпископ Леонід Падун і Ульф Екман не досягли угоди - фото 1
Леонід Падун, єпископ Української Християнської Євангельської Церкви та пастор церкви «Слово Життя» у Донецьку, зустрівся 29 січня в Уппсале з головою об'єднання церков «Слово Життя» Ульфом Екманом.

Падун_і_Ульф.jpgЛеонід Падун, єпископ Української Християнської Євангельської Церкви та пастор церкви «Слово Життя» у Донецьку, зустрівся 29 січня в Уппсале з головою об'єднання церков «Слово Життя» Ульфом Екманом. Про це invictory.org  повідомили в прес-службі Слово Життя Інтернешнл.

«Відбулося обговорення питань шодо керівництва церквою, відношення до фінансів, способу життя і їх відповідності стандартам «Слову життя». На жаль, рука допомоги і сприяння, простягнута «Словом Життя Інтернешнл» була відхилена, і угоди досягнуто не було. Навпаки, пастор Леонід Падун відмовився визнати існування проблем», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, за підсумками зустрічі, шляхи Слово Життя Інтернешнл та «Слово життя» в Донецьку розійшлися.

Як зазначив сам Леонід Падун, пастор Ульф Екман сформував свою думку на підставі чуток і наклепів про нього.

«Така думка і стала причиною того, що наклеп, нічим не підтверджений, був поширений людьми, для яких авторитет пастора Ульфа Екмана був вищим за авторитет Слова Божого, що і послужило причиною розділення в церквах», – наголошується в повідомленні на сайті «Слова Життя» в Донецьку.

Також підкреслюється, що Ульф Екман на зустрічі був не один, хоча з його боку заздалегідь було повідомлено виключно про особисту зустріч. «Крім пастора Ульфа, на зустрічі були присутні деякі члени керівництва Слова Життя Інтернешнл. Взяти на зустріч когось із собою пастору Леоніду було категорично заборонено. Протягом зустрічі пастор Ульф не озвучив жодного звинувачення з розряду гріхів, за які на підставі Писання може бути знятий єпископ», – уточнює сайт.

«Зі свого боку Леонід Падун подякував пастору Ульфу Екману за можливість зустрітися, за його служіння, духовний внесок, висловив братську любов, запропонував свою відкритість до діалогу і готовність відповісти на всі питання, використовуючи аргументи, а не нічим не підтверджені чутки і чиїсь коментарі. Пастор Леонід попросив вибачення, якщо чим засмутив пастора Ульфа і запропонував продовжувати співпрацю, братські, християнські відносини, засновані на взаємній повазі, щоб разом служити Богові і людям в Царстві Божому, але, на жаль, пастор Ульф і керівництво Слово життя Інтернешнл таку пропозицію відкинули», – пише сайт« Слова Життя» в Донецьку.

Нагадаємо, що раніше служителі з Швеції запропонували Леонідові Падуну піти у тривалу відпустку з посади лідера центру "Слово Життя" в Україні. Причиною тому стали звинувачення, які «були отримані у вигляді листів з Донецька від деяких людей».

Прохання Падуна про надання йому часу для молитви було розцінене як непослух пастору Ульфу Екману, а в можливостях зв'язатися з ним – відмовлено. Після зустрічі єпископ заявив, що не має наміру залишати свою посаду.