• Головна
  • Новини
  • Дзвони Михайлівського Золотоверхого кличуть киян виходити захищати Євромайдан від силовиків...

Дзвони Михайлівського Золотоверхого кличуть киян виходити захищати Євромайдан від силовиків

11.12.2013, 04:43
Дзвони Михайлівського Золотоверхого кличуть киян виходити захищати Євромайдан від силовиків - фото 1
У соціальних мережах зʼявилася інформація про те, що "Беркут", який штурмом хотів взяти КМДА, відступив і пішов у бік Євромайдану.

Михайлівський.jpgexklusiv.gifУ ніч на 11 грудня, о 01:21, Беркут розпочав операцію з розгону Євромайдану.

Євромайданцівці, яких оточив Беркут кільцем, тримають оборону і кличуть киян виходити на майдан. Від самого початку штурму Євромайдану лунають дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря (УПЦ КП). Це клич до киян: "Вставайте на підтримку і захисту Європейської України і української нації, яка цими днями доводить, що вона таки велика".

Станом на 4:11 ранку поступила інформація про те, що карети швидкої допомоги не можуть проїхати на Майдан Незалежності до поранених, бо кордони "Беркуту" їх не пропускають.

У соціальних мережах зʼявилася інформація про те, що "Беркут", який штурмом хотів взяти КМДА, відступив і пішов у бік Євромайдану. Як щойно повідомив «5 Канал», Представництво ЄС в Україні намагається зв'язатися з правоохоронними органами, щоб не допустити силового розгону Майдану.

"Представництво ЄС в Україні зараз намагається зв'язатися з компетентними та відповідальними особами з правоохоронних органів, щоб не допустити застосування сили проти звичайних громадян", – зазначив речник посольства ЄС Давід Стулік.

Станом на 4:45 Євромайдан мирно і мужньо тримає оборону.