• Головна
  • Новини
  • Кожне віче у Полтаві відтепер розпочинатиметься із молитви...

Кожне віче у Полтаві відтепер розпочинатиметься із молитви

29.01.2014, 12:36
Кожне віче у Полтаві відтепер розпочинатиметься із молитви - фото 1
До полтавських прихильників Євромайдану прийшли представники духовенства. Сьогодні перед народним віче отці Київського Патріархату та Греко-Католицької Церкви прочитають молебень за Україну.

hjk-s.jpgДо полтавських прихильників Євромайдану прийшли представники духовенства. Сьогодні перед народним віче отці Київського Патріархату та Греко-Католицької Церкви прочитають молебень за Україну. Відтепер молитву Євромайданівці чутимуть щоденно, повідомляє інтернет-видання «Полтавщина».

«Ми хочемо, щоб мир і спокій був у державі і в даному місті, щоб всі протести вирішувалися мирним шляхом. Для цього потрібно мати терпіння і любов. Люди потребують духовності, для того ми тут і є. Бездуховна людина — це як тварина, вона іноді не усвідомлює, що вона робить. Священики були і на кораблях, і в тюрмах. Вони несуть любов і мир. Сьогодні лунатиме чудова молитва за Україну, приходьте послухаєте», — зазначив о. Григорій.

Він привіз із Києва камінь, яким Євромайданівці захищалися від «беркутівців» на вулиці Грушевського — як символ сили та єдності Українського народу. Для каменю у захопленій будівлі обласної ради створили своєрідний постамент.