Місцеблюститель Предстоятеля УПЦ попросив Путіна запобігти розділенню України і Церкви

02.03.2014, 18:13
Держава
Місцеблюститель Предстоятеля УПЦ попросив Путіна запобігти розділенню України і Церкви - фото 1
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ митрополит Онуфрій надіслав лист Президенту Російської Федерації В.В. Путіну. У ньому він нагадав слова Патріарха Кирила під час його візиту в Крим, що російський і український флоти не мають дивитися один на одного через приціли гармат.

Повідомляє прес-служба УПЦ (МП).

«Сьогодні наша багатостраждальна Батьківщина, яку ми всі однаково любимо і бажаємо їй миру і процвітання, зіштовхнулася з одним з найбільш серйозних викликів за всю історію. Після тривалої внутрішньополіичної кризи і гибелі людей, серйозним приводом для хвилювань стало наділення Вас Радою Федерації Федеральних Зборів РФ правом використання Збройних Сил Росії на території України. Зовсім мало віддаляє нас від сповзання у безну, вихід з якої займе не одне десятиліття», — йдеться у листі місцеблюстителя УПЦ (МП) до Путіна.

«Під час візиту Святішого Патріарха Кирила в Крим прозвучали мудрі слова про те, що флоти братських народів, які тут перебувають, ніколи не повинні дивитися один на одного через приціли гармат», — нагадує митрополит Онуфрій.

Звертаючись до В.Путіна, він попросив: «зупиніть людське горе, запобіжіть розділення нашої Української держави і святої Церкви».

«Офіційна риторика сьогодні далека від того, щоби заспокоїти народ Божий як той, що живе на півострові, так і в інших частинах України. Необережне слово може викликати непередбачувані наслідки, і не дай Боже обернутися бідою. Закликаю вас як гаранта дотримання законності Великої країни встати на шляху розділення, не допустити кровопролиття і братовбивства народів, які вийшли з одної дніпрової купелі», — йдеться у листі місцеблюстителя митрополичого престолу УПЦ (МП) владики Онуфрія до президента Росії.

Текст листа митрополит Онуфрій озвучив сьогодні у Києво-Печерській лаврі.