Новинки від видавництва «Колоквіум»

11.09.2012, 09:59
Один із лідерів богословської літератури на українському ринку - видавництво «Колоквіум» - підготувало до ХІХ форуму видавців, що 12 вересня розпочинає свою роботу у Львові, низку нових видань. Зокрема, вперше видавництво презентує електронні книги.

Один з лідерів богословської літератури на українському ринку - видавництво «Колоквіум» - підготувало до ХІХ форуму видавців, що 12 вересня розпочинає свою роботу у Львові, низку нових видань. Зокрема, вперше видавництво презентує електронні книги: Іллі Лазоркіна-Бердичевського «Иудейская суббота. Обзор литературы периода Второго Храма» (її можна замовити безкоштовно) та Ентоні Тісельтона «Герменевтика».

Пророческое воображениеКнигою Уолтера Брюггемана «Пророческое воображение» видавництво відкриє новий сезон проекту «Богослов року». Відходячи від звичного сприйняття біблійних пророків як віщунів і провісників майбутнього, автор книги показує їх в ролі головних критиків царського режиму і соціального нерівноправ'я свого часу. При цьому критика біблійних пророків конструктивна, і вони не тільки вказують вихід з глухого кута, але й своєюпророчою уявою відкривають його самі, запрошуючи як першого читача, так і читача сучасного до нового життя в царстві кращого Царя.

Церква постмодернаТакож «Колоквіум» пропонує очікувану багатьма книгу Джеймса Смита «Церковь постмодерна». У християнських колах за постмодернізмом закріпився статус безсумнівної загрози. Найбільш часті асоціації, що спливають у зв'язку з постмодернізмом, це релятивізм, перспективізм і, в кінцевому рахунку, нігілізм. Однак у серії блискучих есе, присвячених Жаку Дерріда, Жану-Франсуа Ліотару та Мішеля Фуко, Джеймс Сміт кидає виклик подібним інтерпретаціям. Він показує, що постмодернізм з його увагою до наративної, текстуальної і вкоріненої в співтовариство природі істини не просто дає християнству новий інтелектуальний інструментарій, але ще й дозволяє йому повернутися в самий центр сучасної інтелектуального життя.

Всі видавничі плани видавництва можна переглянути на його сайті.

На форумі видавців стенд видавництва № 403 шукайте на ІІІ поверсі Палацу мистецтв.