УГКЦ закликає вшанувати пам’ять ненароджених дітей у другу суботу Великого посту

УГКЦ закликає вшанувати пам’ять ненароджених дітей у другу суботу Великого посту - фото 1
У другу суботу-неділю Великого посту, Українська Греко-Католицька Церква вшановує пам’ять абортованих дітей.

Про це повідомляє Духовна велич Львова з посиланням на Комісію у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ опублікувала тексти молитов, які потрібно молитися у цей день.

1. Молитва

Душе Святий!

Твоє сходження в лоно Пречистої Діви дарувало людському родові земне буття Божого Сина Ісуса, а Твоє з Нею постійне буття відкривало Їй у догідний час розуміння непроглядних тайн творіння і вічного промислу Бога.

Згадай, що кожен із нас, людей із плоті і крові, отримав своє буття подихом Божого Духа, а кожному охрещеному Ти даєш дар печаті святого Миропомазання.

Тож просвіти кожного, у кому дихання життя: дай батькам розуміння батьківства, лікарям пригадай поклик їх рятувати життя, усіх пізнанням відвічної Істини в вірі скріпи, щоби в чистоті серця ми могли прославляти у Тобі всемогутнього Бога Отця і Його Єдинородного Сина на віки віків. Амінь.

2. Молитва

Боже й Брате, Ісусе!

Навіть знаючи «ТАК» Твоєї Матері, дивним чудом учинив Ти Своє посеред нас Воплочення, і зовсім нелегко Тобі було вдивлятися в дійсність Твого Розп’яття упродовж усього Твого земного життя, адже плач вифлеємських дітей, безвинно убієнних задля свідчення про Тебе, однаково супроводжував Тебе в Єгипті, Галилеї, Єрусалимі й на Голгофі, де «прости їм, бо не знають, що творять» Твоєї цілопальної Жертви співвіднеслося не тільки із Твоїм хреста, але й зі всіма від віку і до віку дійсностями розп’ять нашого грішного світу.

Тож взиваємо до Твого милосердя: зволь припинити тільки Тобі відомими шляхами долинаючий до нас через товщу віків плач Рахилі. Ти, що прийняв за нас смерть, научи нас цінувати життя, щоби в його радості ми повсякчасно славили Тебе з предвічним Твоїм Отцем і всесвятим і благим Твоїм Духом на віки віків. Амінь.

3. Молитва

Отче наш, що єси на небесах!

Поглянь на нас, земних, Своїм милосердним оком і сильним раменом Своїм прихили наші голови до вселюблячих грудей Твоїх, відкрий наш слух, щоб відчути биття Твого серця й здригання Твоєї утроби.

Учини кожного з нас не тільки улюбленим учнем Твого Христа, що на Тайній вечері прихилився до Нього, щоб почути відвічне життя, яке в Тім, що в Отцевому лоні, але дай нам уповні прийняти синівство Ісуса через дар усиновлення, щоби могти сміливо простувати складними дорогами цього життя, долаючи навіть найважчі земні перешкоди в смиреннім схилянні нашого серця і розуму лише перед величчю Твого премудрого творчого повеління.

Твоє серце так б’ється життям, а утроба ридає від наших гріхів. Навчи і скріпи нас, щоб стати нам причиною втіхи Твоєї, аби, з неї черпаючи, зростати нам у святості, повсякчас віддаючи Тобі славу, і честь, і поклін враз із Сином Твоїм всеблагим і повсюди ширяючим Духом на віки віків. Амінь.

4. Молитва

Пресвята Діво і Мати, Маріє!

Дякуємо Тобі за Твоє смирення перед таїнством Божого задуму на спасіння людського роду.

Враз із цим як Матір просимо Тебе стати дієвою допомогою для кожної матері, у лоні якої – життя.

Нехай спокуса швидкоплинних і непевних дочасних комфортів перед нелегкими викликами материнства не затьмарить ума тих, кому дано спастися через народження дітей, перебуваючи у всілякій побожності і благочесті.

Нехай биття серця ще не народженої їхньої дитини під їхніми материнськими серцями додасть їм мужності і сили, появляючи природну слабкість жіночої статі грізним острахом проти злочинного замислу богоненависного людиновбивці –диявола.

Пресвята Богородице, нетлінний цвіте людства, заступництво і покрове християн, моли Бога за нас!

May be an image of 2 людини та текст