В очікуванні Різдва: у Посольстві Німеччині розповіли про традиції Адвенту

12.12.2020, 13:20
Культура
Добірка різдвяних вінків працівників Посольства цього року. - фото 1
Добірка різдвяних вінків працівників Посольства цього року.
Джерело фото: Фейсбук-сторінка Посольства Німеччини в Україні
Яка історія різдвяного вінка, скільки спочатку на ньому було свічок і що є обов'язковою складовою передріздвяного часу, — розповіли у Посольстві Німеччини в Україні.

"Адвент, Адвент,
свічечка горить.
Спочатку одна, потім дві, потім три, потім чотири,
аж ось Дитя Христос біля дверей.

Кожна дитина в Німеччині знає цю приказку. Вона стосується чотирьох свічок на різдвяному вінку. В останні чотири неділі перед Різдвом німці запалюють по одній свічці 🕯 на різдвяному вінку. Коли запалюються всі чотири свічки, значить незабаром настане Різдво", — розповідають у Посольстві.

"Але чи знали ви, що на різдвяному вінку раніше було насправді 24 свічки? Вінок був винайдений в 1839 році євангелічно-лютеранським теологом Йоганом Гінріхом Віхерном. Кажуть, що його першим різдвяним вінком було колесо від воза з чотирма великими, білими та 20 маленькими червоними свічками.

Незабаром від 20 менших свічок відмовилися і водночас почали прикрашати вінок - переважно хвоєю.

Сьогодні різдвяні вінки мають всілякі форми і кольори".

А ще період Адвенту, це – час запечених яблук 🍎🍎

Запечені яблука - фото 63250
Запечені яблука

 

"Запечені яблука – обов'язкова складова передріздвяного часу, так само як і домашнє печиво або різдвяна гуска. Перед солодкуватим запахом гарячих яблук, цукру або меду, родзинок і мигдалю ніхто не може встояти! Ось вам рецепт – спробуйте! 😃", — розповідають німецькі дипломати і дають рецепт смаколика:

Інґредієнти:
✅ кислуваті яблука (по одному на кожного або більше – в залежності від вашого апетиту 😉
✅ жменя родзинок
✅ цукор або мед
✅ на кожне яблуко по одній чайній ложці мигдальної соломки

Як робити:
1. Видалити насіння з яблук, не знімаючи шкуринки
2. Покласти яблука в жаростійку форму
3. Порожнину заповнити родзинками з цукром або медом, а зверху – мигдальною соломкою
4. У розігрітій духовці пекти приблизно 20 хвилин при температурі 200ºС

Яблука готові, якщо вони наскрізь м'які, та виглядають трохи зморщеними. Їх можна подати з ванільним соусом або морозивом.

Смачного! 🙃