Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем

30.04.2021, 10:03
Культура
Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 1
Напередодні Великодня Предстоятелі та єрархи українських Церков звернулися до вірних і духовенства з посланнями, присвяченими великому празникові Христового Воскресіння.

Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 71530

"Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий, радісний день вітаю всіх вас із Пасхою Господньою. Особливо в цей Рік святого Йосифа Обручника вітаю наших чоловіків-батьків. Бажаю вам, щоб ви були світлом віри, надії та любові для своїх сімей, прикладом та іконою Божої любові, вірності, відваги, творчості, працьовитості, терпеливості, відкритості для своїх любих дружин і діточок. Христос − це єдина ікона Бога Отця, але діти, виростаючи, творять собі Його образ на основі сімейного досвіду і прикладу свого тата.

Вітаю тих, хто в цей час пандемії почувається самотнім і покинутим. Пам’ятайте: коли ви молитеся, то воскреслий Господь завжди є з вами і силою християнської молитви ви об’єднані з усією спільнотою Його Церкви. Ви не самі!

Вітаю всіх хворих і немічних, а також медпрацівників та ваших рідних і близьких, які вами опікуються. У це свято перемоги життя над смертю прошу вас: дорожіть даром життя, а тілесне терпіння обіймайте в молитві як жертву, бо це «приємний запах духовний» для Господа.

Нашим військовим і тим, що перебувають на окупованих територіях та в Криму, засилаю свій щирий пасхальний привіт і запевнення в молитвах, щоб воскреслий

Господь кріпив ваш дух і зберіг вас живими та здоровими.

Усе духовенство, усіх богопосвячених та мирян в Україні та на поселеннях обіймаю батьківською любов’ю і щиро бажаю вам благословенних Великодніх свят, смачного свяченого яйця та світлої пасхальної радості!

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай будуть з усіма вами!

Христос воскрес! Воістину воскрес!", - вітає Патріарх УГКЦ Святослав.

Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 71532

"Зі Світлим Христовим Воскресінням сердечно вітаю всіх православних християн України – повноту помісної Української Православної Церкви і тих, хто дочасно перебуває поза спілкуванням з нею. Усі ми – діти єдиної Церкви Христової – сповідуємо одну православну віру, маємо одну земну Батьківщину – Україну. І тому в Богом благословенний час ми подолаємо штучно привнесені ззовні перешкоди, в мирі та любові всі об’єднаємося навколо євхаристійної чаші, як це визначено канонічним порядком Церкви й Томосом про автокефалію. Молімося про це і працюймо задля наближення цього дня!

Вітаю з Пасхою Господньою всіх християн і весь український народ. Нехай Христос, Який воскрес із мертвих, переміг владу диявола і саму смерть, сповнить наші душі й серця надією на перемогу в нинішніх випробуваннях, зміцнить у вірі, допоможе плекати й примножувати любов до ближніх, виявляти її словом і ділом.

«Увійдіть усі в радість Господа свого, – закликає нас святитель Іоан Золотоустий. – Багаті і бідні, один з одним святкуйте! Стримані і ліниві, день вшануйте! Ті, що постилися, і ті, що не постилися, – звеселіться сьогодні! Трапеза готова: насолоджуйтесь усі!» (з Оголошувального слова). Як у Великодню ніч ми запалюємо вогонь від свічки до свічки, примножуючи світло й тепло, так від серця до серця несімо цю спільну радість, сповіщаючи всім про перемогу Спасителя над гріхом, злом і смертю, адже воістину Христос воскрес!", - йдеться у вітанні Предстоятеля ПЦУ Епіфанія.

Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 71534

"В ці святі Пасхальні дні ми особливо дякуємо нашому Спасителю і Господу за те, що Він заради нас, людей, і заради нашого спасіння зійшов з Неба, воплотився, постраждав і воскрес із мертвих; за те, що Господь подарував нам честь вірити в Нього і носити високе ім’я християнина. Ми смиренно молимось, щоб Воскреслий Христос дав нам рішучість і мужність вибудовувати своє життя на Його святих заповітах і законах, які по своїй суті виражаються в двох заповідях любові: любові до Бога і любові до ближнього, — щоб ми були християнами не по назві тільки, але й по житті.

Ще раз поздоровляю всіх Вас, дорогі брати та сестри, з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння. Бажаю всім здоров’я, миру, радості й спасіння. Нехай Воскреслий Христос, наш Спаситель і Господь, береже всіх Вас і наповнює духовною силою, якої прагне всяка людина, але яка є тільки у Бога, силою, яка необхідна для подолання труднощів, хвороб і страхів, якими сьогодні наповнений світ і які зустрічаються на шляху нашого земного мандрування.

Заради Святого Воскресіння простімо один одного, як Бог простив нас, обіймімо один одного любов’ю, як Бог обняв нас, і заспіваймо переможну Пасхальну пісню: «Христос воскресе изъ мeртвыхъ, смeртію смeрть попрaвъ, и сyщымъ во гробехъ животъ даровaвъ» (Тропар Пасхи). Амінь. Воістину Христос Воскрес!", - зазначає Митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Першоєрархи Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 71535

"Святкуючи Свято над усіма Святами, нашою молитвою дорогі є те, що сьогодні Ваші серця трепетітимуть від Сили Воскресіння, яка також є Вашою. Не всі є покликані проповідувати, проте ми усі є натхнені Благодаттю, яка може і допоможе нам вживати цю Силу. Ми всі можемо торкнутися життя тих, чиє життя перетинається з нашим. Ми можемо бути миротворцями, коли спостерігаємо ненависть в слові чи ділі. Ми можемо говорити позитивно, можливо навіть змінюючи точку зору людини, яка дивиться на ситуацію, як палку суперечку. Ця дана нам Сила, також дозволяє нам бути милосердними, чистими серцем, голодними та спраглими праведності, лагідними та безкорисливими.

Дорога до спасіння дана нам нашим Воскреслим Господом, протягом усього Його земного служіння, а особливо в дні Страсного Тижня. Давайте тепер підемо цією дорогою заново, вступаючи у Світлий Тиждень. Світ потребує нас! У житті немає нічого певнішого, а ніж обіцянка спасіння для тих, хто живе в щирій вірі та надії на свого Воскреслого Христа. Нехай Благодать Воскреслого Господа, Любов Бога Отця та Причастя Святого Духа буде зі всіма Вами, коли Ви слідуєте “вузькою дорогою”, що веде до спасіння", - йдеться у Пасхальному посланні Постійної конференції українських православних єпископів поза межами України.

«Наша Пасха, Христос» - привітання старшого єпископа УЦХВЄ Михайла Паночка з Великоднем-2021.

Улюблені в Господі служителі, брати і сестри!

Від імені Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів прийміть щирі вітання у славний день Христового Воскресіння!

По Своїй смерті Христос не залишився у гробі – і це принесло світові непохитну надію і Божий мир у наші серця. Весь безлад, страх і непевність ми долаємо силою Його воскресіння. У дні святкування Великої перемоги бажаємо вам перемагати у щоденній духовній боротьбі. Зичимо ревності у служінні та нових досягнень в ім’я Воскреслого. Воскресіння нашого Господа спонукало Його послідовників проповідувати Євангеліє, нести примирення з Богом. Бо “ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас і Моїми свідками будете” (Дії 1:8).

Нехай Ваше слово і діло примножать славу Тому, Хто встав із мертвих! „Я є воскресіння і життя... Коли будеш вірувати, побачиш славу Божу” (Ів. 11:25-40)

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З любов’ю і молитвами про ваше служіння – Валерій Антонюк і брати-служителі ВСЦ ЄХБ