• Головна
  • Проекти
  • 2009 рік став "роком прориву" в державно-церковних відносинах в Україні, – голова Держкомнацрелігій...

2009 рік став "роком прориву" в державно-церковних відносинах в Україні, – голова Держкомнацрелігій

12.01.2010, 16:24
2009 рік став "роком прориву" в державно-церковних відносинах в Україні, – голова Держкомнацрелігій - фото 1
Прес-конференція на тему: "Стан та тенденції державно-конфесійних відносин в Україні у 2009 році" відбулася 12 січня в Укрінформі.

Resh.jpgКИЇВ – Прес-конференція на тему: «Стан та тенденції державно-конфесійних відносин в Україні у 2009 році» відбулася 12 січня в Укрінформі. Організатором прес-конференції став Державний комітет України у справах національностей та релігій. Висловили власну точку зору по заявленій темі та відповіли на питання журналістів:  голова Держкомнацрелігій України Юрій Решетніков, голова Правління громадської організації «Інститут релігійної свободи» Олександр Заєць та народний депутат Павло Унгурян. Підсумовуючи, Голова Державного комітету України у справах національностей та релігій назвав 2009 рік «роком прориву» в державно-церковних відносинах. За його словами, нова політики Уряду важлива для всього суспільства серед іншого і тому, що до 80 % громадян України декларують власну релігійність.

Юрій Решетніков вважає, що за останні роки відбулися якісні зміни в діяльності релігійних організацій. Церкви відроджують традиційні форми діяльності в суспільстві, а не лише задовольняють релігійні потреби вірних. Детальніше про прес-конференцію читайте у спеціальному репортажі для РІСУ Юрія ЧОРНОМОРЦЯ.