"Конституцію України ухвалили 26 років тому, усвідомлюючи відповідальність перед Богом та власною совістю", - Предстоятель ПЦУ

"Конституцію України ухвалили 26 років тому, усвідомлюючи відповідальність перед Богом та власною совістю", - Предстоятель ПЦУ - фото 1
Ці слова з преамбули Основного Закону підкреслюють визнання вагомої ролі віри для українського народу, наше прагнення керуватися у своєму житті не лише законом людським, але і Законом Божим. Сам Господь наш Ісус Христос власним прикладом показав, що людський закон є важливим, коли під час Свого земного шляху теж жив згідно з тогочасними законами, дотримуючись та виконуючи їх. Про це сьогодні, у свято Дня Конституції України, написав Митрополит Епіфаній на сторінці у Фейксбук.

"Сьогодні, в час жорстокої війни Росії проти України, наші захисники боронять те, що так нахабно плюндрують загарбники – нашу незалежність, суверенність, демократію, наші права і свободи, безпеку та недоторканність людського життя і здоров'я. Тобто, все, що закріплено і гарантовано нам Конституцією.

Тому сьогоднішнє державне свято для всіх українців є особливим, бо як ніколи розуміємо важливість і необхідність захистити своє, фундаментальне, основоположне. Підношу до Бога молитву за весь український народ та закликаю Господнє благословення на всіх, хто захищає правду, закон, добро.

Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!", - йдеться у дописі Митрополита.