У Тернополі підбивають підсумки акції «Я вірю в Ісуса»

11.08.2011, 15:49
У Тернополі підбивають підсумки акції «Я вірю в Ісуса» - фото 1

У Тернополі віддзвенів масштабний християнський фестиваль «Я вірю в Ісуса», що тривав із 3 до 7 серпня. На майдані та у парках щодня збиралися тернополяни та гості міста, щоби послухати християнську музику й живі історії, подивитися фільми та взяти участь у флешмобах. Любителям спорту випала можливість позмагатися в турнірах, охочі також допомагали молодим християнам прибирати міські парки та обдаровувати радістю діток.

Я вірю в ІсусаУ Тернополі віддзвенів масштабний християнський фестиваль «Я вірю в Ісуса», що тривав із третього по сьоме серпня. На майдані та у парках щодня збиралися тернополяни та гості міста, щоби послухати християнську музику й живі історії, подивитися фільми та взяти участь у флешмобах. Любителям спорту випала можливість позмагатися в турнірах і повболівати за своїх друзів. Охочі також допомагали молодим християнам прибирати міські парки та обдаровувати радістю діток. Літні люди у будинку перестарілих і пацієнти міського онкодиспансеру теж залишилися небайдужими – вони активно підтримували своїх гостей і разом із ними повторювали лозунг акції: «Я вірю в Ісуса!».

Я вірю в Ісуса

Я вірю в ІсусаПерший день фестивалю розпочався велопробігом: одягнені в білі футболки з вибитим на них гаслом акції велосипедисти промчали вулицями міста, тримаючи в руках прапори з символом події. Перехожі здивовано озиралися, адже декілька десятків молодих людей своїм зовнішнім виглядом засвідчували кожному зустрічному про свою віру. Згодом розпочалася програма для діток із синдромом Дауна й хворих на ДЦП, а також для дітей-аутистів.

Разом із волонтерами вони змагалися в невеличкому пробігові, де кожен із них неодмінно ставав переможцем. Діти також малювали на асфальті й брали участь у веселій програмі, розробленій організаторами.

Ліка РоманПісля цього з дітьми та їхніми батьками спілкувалася Ліка Роман – Міс Україна 2007 і відома громадська діячка. Завершився захід найприємнішим моментом для малечі – кожне дитя отримало подарунковий набір та ілюстровану Біблію. Молодь розповідала перехожим про Ісуса на вулицях міста, а також служила людям у приміщенні міського онкодиспансеру.

Ліка розповіла недужим, що Ісус може зцілити їх, як зцілив колись і її бабусю від невиліковної хвороби. Також до присутніх звернулися служителі церкви, які поділилися історіями справжніх змін у своєму житті, які прийшли після їхнього особистого знайомства зі Спасителем. Реакція залу була надзвичайно позитивною, у багатьох виникали запитання. На одне з них, адресоване пані Роман: «Чому ви не носите хрестика на шиї, називаючи при цьому себе християнкою?», дівчина відповіла так: «Хрестик я ношу в своєму серці...»

Дівчина також розповіла, як мріяла у дитинстві робити щось значиме й важливе:

Ліка Роман

– Пам’ятаю, як одного разу в молитві попросила Бога, щоби показав мені, як Він бажає, щоби я провела своє життя. Я не сподівалася, що мене чекатиме така доля. Просто вірила в Нього, довіряла й служила Йому, як могла. Він допоміг мені чесно перемогти в конкурсі, на якому чесність – не з тих рис, що перебувають у пошані. І тепер я можу використовувати це для Його слави. І слова, які стали гаслом акції, для мене значать дуже багато. Віра для мене – це те, чим я живу щодня. Це Божі дива. Це стосунки з Ісусом. Часто, коли мене запитують, чому я бережу себе для одного чоловіка, не вживаю алкоголь, не палю, і при тому зневажливо підсміюються, що це все, мабуть, наказує мені робити моя церква, – я відповідаю: ні! Моя церква не забороняє і не наказує мені нічого. Я поступаю так, бо знаю, що це приємно для мого Господа. У мене з Ним є особисті стосунки – ось уже 18 років. Я люблю Його. І не хочу завдавати Йому болю.

Я вірю в ІсусаНаступного дня з самого ранку дві команди волонтерів вирішили відвідати дитячі будинки та притулки міста, щоби розповісти діткам про Того, Хто їх дуже любить і бажає бачити їх щасливими.

– Ми хочемо показати любов Ісуса, Який проживає в наших серцях, – ділилася намірами Галина Шелестовська, організатор групи. – Також хотілося б, щоб дітки бажали прийняти Його в своє серце...

Гості не забули й про подарунки. А ще на дітей чекав сюрприз: разом із добровольцями до них у гості прийшла переможниця популярного телевізійного шоу «Шанс», Валентина Паравян. Дівчина заспівала декілька пісень під акомпанемент радісних дитячих голосів. У той же час в іншому притулку з дітками спілкувалася фіналістка ще одного популярного телешоу «Х-фактор» Христина Осельська.

Увечері обидві співачки разом із іншими музичними гуртами подарували тернополянам запальний концерт.

Я вірю в Ісуса

­­«Найкраща картина для Ісуса» – таку назву мала програма для дітей, підготована організаторами проекту «Я вірю в Ісуса». Для діток віком від восьми років було розставлено мольберти, а молодшим художникам виділили місце на асфальтовій доріжці. ­

Пані Оксана, відповідальна за цю програму, розповіла, як виникла така ідея:

– Коли дитина малюватиме – вона згадуватиме про Ісуса, можливо, пригадає історії, які чула раніше... А коли дитина творить – вона перебуває в одному дусі зі своїм Творцем.

На захід запросили й професійного художника з Тернопілля. Він поділився досвідом з бажаючими. Переможці та учасники акції не залишилися без приємних призів та гарних подарунків.

Я вірю в ІсусаВечір завершився прекрасним дійством в місцевому парку, яке розпочалося спільною молитвою, після чого зі сцени прозвучало декілька пісень у виконанні солістки гурту «Шикайна». Фіналістка «Х-фактору», Христина Осельська, виконувала прекрасні композиції і ділилася своєю вірою в Ісуса. На завершення музичної частини концерту виступ­ила Валентина  Паравян (голос проекту «Танцюю для тебе»). Дівчина «завела» присутніх своєю щирістю та чудовим виконанням авторських пісень.

Кожен учасник дійства, який виходив на сцену, наголошував, що відновити втрачене життя може лише Бог. Усі проекти акції були спрямовані на те, щоби показати віру в Ісуса не лише на словах, але й добрими справами. Один із організаторів акції «Я вірю в Ісуса», Віталій Кусмій, наголосив:

– Християнські цінності формували наш народ та суспільство. Ми хочемо, щоб ці цінності мали вплив і сьогодні!

Під час завершального концерту на сцені Театрального майдану міста виступав об’єднаний хор євангельських церков та християнські гурти. Начальник управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик привітав присутніх і закликав берегти високу християнську культуру нашого народу. Під час заключної проповіді Володимира Вінгаревича близько сотні людей виявили бажання служити Богові.

1_4.jpg

Загалом, як розповідає організатор акції Михайло Резнік, в акції взяли участь понад 700 християн, було роздано 70000 християнських книг.

3_2.jpg– Було приємно спостерігати, як бажання поділитися своєю вірою в Ісуса об’єднало християн не лише євангельських церков, але й інших конфесій. Ми виконали 95% із запланованого; акція викликала позитивний резонанс у суспільстві. Наступного року ми хочемо провести ще більший і масштабніший фестиваль для Ісуса. І для цього – я вірю – християни різних конфесій мають шукати точки дотику, об’єднуватися і служити пліч-о-пліч.

Як уже повідомляла РІСУ, до акції долучилися протестантські церкви міста та районних центрів Тернопільщини, а також багато відомих українських діячів культури та мистецтва. Серед них – міс-Україна 2007 Ліка Роман,  один з найкращих саксофоністів України Ігор Рудий, радіоведучій Дмитро Хоркін, фіналістка телепроекту Шанс, голос проекту "Танцюю для тебе" на 1+1 Валентина Паравян, учасниця X-factor Христина Осельска, перша віце-місс України на візку і Президент Благодійного фонду розвитку комп'ютерних та інформаційних технологій для інвалідів "АІК" Юлія Козлюк, а також музичні гурти "Planet salt", "N Day", "Шикайна", "Sky Door", "Patlis Band" та інші.

– Я думаю, що кожен християнин повинен організувати таку акцію у своєму місті, – підсумував інтерв’ю автор ідеї проведення фестивалю пан Михайло.

Надія Гербіш, Надія Мудрієвська,

Тернопіль

Надія Гербіш, Надія Мудрієвська