В Україні відкрита перша християнсько-екологічна школа

02.06.2010, 10:38
В Україні відкрита перша християнсько-екологічна школа - фото 1
Meтою школи є формування християнської відповідальності за природне довкілля, збереження та розвиток місцевих християнських, екологічних, етнографічних та культурних традицій Карпатського краю.

Ecologiya_shkola.jpgІВАНО-ФРАНКІВСЬК – Урочисте відкриття християнсько-екологічної школи на базі відділення природного заповідника “Горгани” у с. Черник Надвірнянського р-ну Івано-Франківської обл. відбулося 30 травня. Meтою школи є формування християнської відповідальності за природне довкілля, збереження та розвиток місцевих християнських, екологічних, етнографічних та культурних традицій Карпатського краю, через поглиблене християнсько-екологічне навчання учнів, еколого-освітню пропаганду та практичні природоохоронні заходи.

Серед багатогранних завдань християнсько-екологічної школи необхідно згадати зокрема наступні: проведення уроків християнсько-екологічного спрямування, поглиблене вивчення курсу “Заповідна справа”, заняття екологічного гуртка, конкурси, християнсько-екологічні зустрічі, наметові табори, екскурсії, походи у гори, заходи інформаційного, навчального та виховного характеру.

Як повідомляє департамент і формації УГКЦ, відкриття школи відбулося завдяки фінансуванню урядом Норвегії та допомозі Світового фонду охорони природи (WWF), в рамках міжнародного проекту “Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат”.

Екологічний центр Івано-Франківської єпархії та Бюро з питань екології УГКЦ надали інформаційно-консультативну підтримку в процесі підготовки проекту, а також передали в дар посібники та інформаційний матеріал, для формування більш дружнього ставлення до природного довкілля на засадах християнської відповідальності.