• Головна
  • Теми
  • Кримська єпархія УПЦ просить Президента повернути їй усі приміщення заповідника "Херсонес Таврійський"...

Кримська єпархія УПЦ просить Президента повернути їй усі приміщення заповідника "Херсонес Таврійський"

15.10.2010, 10:56
Кримська єпархія УПЦ просить Президента повернути їй усі приміщення заповідника "Херсонес Таврійський" - фото 1
З таким офіційним проханням до Віктора Януковича звернувся Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Hersones.jpgЗ таким офіційним проханням до Віктора Януковича звернувся Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець). У листі йдеться про сприяння Президента у поверненні Церкві Свято-Володимирського Херсонеського чоловічого монастиря, заснованого у 19 ст. святителем Інокентієм архиєпископом Херсонським і Таврійським і в якому зараз знаходиться музейний комплекс – Національний заповідник «Херсонес Таврійський».

У листі владики УПЦ наголошується, що храми, монастирі і монастирські корпуси, які сьогодні належать Національному заповіднику «Херсонес Таврійський», використовуються музеєм не за призначенням. Так, за словами, Митрополита, храм Покрова пресвятої Богородиці використовується як середньовічний зал музею, монастирська трапезна – як античний зал, а монастирський готель і братські корпуси – як господарські приміщення.

Митрополит у листі вказує також на те, що вірні УПЦ, щоб потрапити до Свято-Володимирського Херсонеського собору повинні купувати вхідний квиток на відвідування території заповідника вартістю 30 грн.

За словами Митрополит Лазаря, у багатьох прочан викликає здивування той факт, що «сплативши прохід на територію Національного заповідника «Херсонес Таврійський», вони бачать, «як храми та монастирські споруди використовуються не за призначенням, а іноді й оскверняються».

ТЕКСТ ЛИСТА:

lust.jpg

Lust-2.jpg