• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП збирається відстоювати право на храм у селі Кам’янка в Страсбурзькому суді...

УПЦ КП збирається відстоювати право на храм у селі Кам’янка в Страсбурзькому суді

26.02.2011, 14:37
УПЦ КП збирається відстоювати право на храм у селі Кам’янка в Страсбурзькому суді - фото 1
Донецька єпархія УПЦ КП має намір оскаржувати рішення Донецького окружного адміністративного суду щодо церкви в селі Кам?янка. Про це заявив юрист Владислав Сергієнко, що представляє інтереси Донецької єпархії УПЦ КП.

Храм_в_Кам'янці_Тельманівського_району.jpgДонецька єпархія УПЦ КП має намір оскаржувати рішення Донецького окружного адміністративного суду щодо церкви в селі Кам´янка. Про це на прес-конференції 23 лютого заявив юрист Владислав Сергієнко, що представляє інтереси Донецької єпархії УПЦ КП, передає портал Коментарі.

За словами юриста, Донецький окружний адміністративний суд, ухвалюючи рішення про скасування постанови Донецької облдержадміністрації, за якою храм передавався громаді церкви Київського Патріархату, допустив безпрецедентні порушення. Зокрема, зазначив Сергієнко, позовна заява від мешканки села Кам´янка навіть не була нею підписана. Її інтереси в суді представляв чоловік, що не мав довіреності, а терміни подачі позову з моменту передачі облдержадміністрацією будівлі церкви були прострочені на 15 років.

«Далі, звісно, ми подаватиме апеляцію до апеляційного суду. Якщо він до нас не прислухається, ми будемо йти далі – до касаційної інстанції. Якщо і там нічого не доб´ємося, будемо звертатися до Страсбурзького суду з прав людини», – зауважив Сергієнко.

Він додав, що, поки не подана апеляція, заборони на користування храмом немає. У ньому, як і раніше, відбуваються служби.

Нагадаємо, що 6 грудня 2010 року Донецька єпархія УПЦ КП заявила про рейдерське захоплення храму в селі Кам´янка Тельманівського району на Донеччині. Пізніше мешканка цього села подала позов з вимогою скасувати рішення про передачу храму УПЦ Київського Патріархату, оскільки «порушені її права на національну релігійну автономію». Її позов був задоволений Донецьким окружним адміністративним судом. Під час судового засідання представник позивача заявив, що мотивом подачі позову є подальша передача храму під егіду УПЦ Московського Патріархату.