• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) обурилися підготовкою театральної постановки розп'яття Христа в центрі Одеси...

В УПЦ (МП) обурилися підготовкою театральної постановки розп'яття Христа в центрі Одеси

22.04.2013, 13:21
В УПЦ (МП) обурилися підготовкою театральної постановки розп'яття Христа в центрі Одеси - фото 1

Митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП) Агафангел (Савін) направив меру Одеси Олексію Костусєву листа з проханням заборонити проведення театралізованої постановки розп'яття Христа, яку її організатори хочуть провести 3 травня біля будівлі Археологічного музею в Одесі.

578-007.jpgМитрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП) Агафангел (Савін) направив меру Одеси Олексію Костусєву листа з проханням заборонити проведення театралізованої постановки розп'яття Христа, яку її організатори хочуть провести 3 травня біля будівлі Археологічного музею в Одесі.

Про це повідомляє ZN,UA.

"За повідомленнями засобів масової інформації, в Одесі біля будівлі Археологічного музею 3 травня з. М., у Страсну П'ятницю - день коли Господь наш Ісус Христос приніс спокутну жертву за гріхи людства, готується проведення сектантами якогось театралізованого" спектаклю", під час якого буде розіграно "розп'яття" Спасителя. Подібне дійство, тим більше, яке хочуть провести у священний для кожного християнина день ... є спробою грубої і цинічної образи релігійних почуттів віруючих людей, публічного глумління над святими для всіх нас подіями Євангельської історії", - йдеться в листі Агафангела.

За його словами, плани з проведення театралізованої постановки на релігійну тему викликало обурення і протест у православних жителів Одеси, численні звернення громадських організацій, представників інтелігенції із закликом припинити це дійство.

"Враховуючи, що запланована на 3 травня ц.р. провокація може глибоко образити православних одеситів, викликати серйозний конфлікт і протистояння на релігійному грунті, порушити традиційний для Одеси міжконфесійний мир, прошу Вас, вельмишановний Олексій Олексійович, заборонити проведення цього богохульного заходу не лише в історичному центрі міста, а й у будь-яких громадських місцях: вулицях, площах, парках тощо ", - підкреслює Агафангел.

Тим часом, організатори театралізованого дійства вже розмістили анонси в соцмережах. Вони запрошують приєднатися до спектаклю усіх бажаючих: за наявності костюму це безкоштовно. У постановці мають намір взяти участь студенти театрального училища і клуби історичної реконструкції. Постановка під назвою "Розп'яття" повинна пройти 3 травня в 15:00.