Протоєрея УПЦ (МП) Віктора Бедя позбавили посад

19.06.2014, 17:12
Протоєрея УПЦ (МП) Віктора Бедя позбавили посад - фото 1
Рішення Синоду УПЦ (МП).

Бедь.jpgСинод Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія скасував посаду Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, як таку, що дублює повноваження голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви.

Рішенням Синоду (Журнал №25) звільнено архимандрита Віктора Бедя з посади Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, у зв’язку з її скасуванням, та з посади ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія. Отця Віктора Бедя направлено в клір Мукачівської єпархії Української Православної Церкви.

Ректором  Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Синод призначив архиєпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора.
Новому ректору Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія доручено «провести реорганізацію Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія у відповідності до Концепції вищої духовної освіти Української Православної Церкви».