• Головна
  • Новини
  • Муфтій Криму та митрополит УПЦ (МП) отримали від Аксьонова нагороду «За доблесну працю»...

Муфтій Криму та митрополит УПЦ (МП) отримали від Аксьонова нагороду «За доблесну працю»

13.07.2015, 11:30
Муфтій Криму та митрополит УПЦ (МП) отримали від Аксьонова нагороду «За доблесну працю» - фото 1
«Глава Криму» Сергій Аксьонов нагородив духовних лідерів півострова нинішніми «державними» нагородами республіки Крим.

F544ED.gif-6.gif«Глава Криму» Сергій Аксьонов нагородив духовних лідерів півострова нинішніми «державними» нагородами республіки Крим.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Так, згідно з указом глави республіки Крим Сергія Аксьонова, за збереження суспільно-політичної стабільності у сфері міжнаціональних і міжконфесійних відносин у Криму державною нагородою республіки Крим медаллю «За доблесну працю» нагороджені митрополит Сімферопольський і Кримський владика Лазар і муфтій мусульман Криму, голова «Духовне управління мусульман республіки Крим та міста Севастополя» хаджі Еміралі Аблаєв», – повідомляє прес-служба уряду анексованого Криму.

«Бажаємо вам від усієї душі здоров'я і щоб ви з тією ж енергією і далі працювали на благо кримчан, на благо Російської Федерації»,– Аксьонов також привітав Еміралі Аблаєва з Днем народження.

За повідомленням прес-служби уряду анексованого Криму, Аблаєв відповів вдячністю російському главі Криму.

«Ми тісно і дружно живемо, один одного розуміємо, поважаємо і служимо для людства», – зазначив Аблаєв.

У березні цього року Еміралі Аблаєв поїхав з робочим візитом до Саудівської Аравії, муфтій перебував у складі російської хадж-місії. Проте, за словами уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, попри різницю в позиціях Меджлісу кримськотатарського народу і Духовного управління мусульман Криму щодо оцінки політичної ситуації на півострові, Муфтіят колабораціоністами не вважають.

Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв народився 11 липня 1962 року в Узбекистані. Він ріс в кримськотатарській релігійній сім'ї. Релігійну освіту здобув у Криму, Туреччині та Лівані. За активну участь у громадському житті кримськотатарського народу, вагомий внесок у справу збереження традицій і відродження ісламу в Криму на II курултаї (з'їзді) мусульман Криму в 1999 році був обраний муфтієм мусульман Криму. Був тричі переобраний на посаду муфтія.