• Головна
  • Новини
  • Духовенство та жителі з Львівщини створили бібліотеку для військових на «кордоні» з Кримом...

Духовенство та жителі з Львівщини створили бібліотеку для військових на «кордоні» з Кримом

19.04.2014, 12:43
Духовенство та жителі з Львівщини створили бібліотеку для військових на «кордоні» з Кримом - фото 1
В Херсонській області, на новоствореному «кордоні» з Кримом представники духовенства та звичайні жителі західних міст організували мобільну бібліотеку для військовослужбовців. про їх потреби вони довідалися з матеріалів РІСУ.

exklusiv.gifВ Херсонській області, на новоствореному «кордоні» з Кримом представники духовенства та звичайні жителі західних міст, а саме Львова, Стрия, Самбора, Моршина тощо організували мобільну бібліотеку для військовослужбовців. Про це в ексклюзивному коментарі РІСУ розповів один з організаторів акції Богдан Сидорак.

Книгарня «Ми отримали запит від військових капеланів з Херсона стосовно збору патріотичної та духовної літератури для військовослужбовців, що несуть службу на «кордоні» з Кримом в області. Тому, завдяки зусиллям кількох міст та громад, ми зібрали кілька посилок книг та відправили їх о. Сергію Дмитрієву з УПЦ (МП), який буде їх розповсюджувати», — розповів пан Богдан.

Днями були отримані перші примірники патріотичних журналів та книжок, які розповідають про історичну ситуації в Україні протягом ХХ ст., а також декілька книг з українською поезією, духовними розповідями та художнім описом нашої країни. Література буде базуватись в Центрі української книги у самому Херсоні (ЦУКОР), звідки потім розповсюджуватиметься по блок постам та польовим частинам. Цей центр заснував і опікується о. Сергій.

«Про ініціативу ми дізнались від Євромайдану Стрия, вони отримали листа, який розсилав Петро Маковський про збір літератури для підняття бойового духу. Цікаво, що ситуація повторюється, тому що ми так само збирали книги ще в 1991 році. Загалом це книги патріотичного спрямування, які висвітлюють національно-визвольну боротьбу та історичні аспекти Другої світової війни», — підкреслив п. Богдан.

Перші книги вже були розвезені вчора у кілька «прикордонних» частин, планується продовження поставок з Заходу, а в подальшому – відкриття мобільної бібліотеки для бійців, аби вони не втрачали високий бойовий дух.

Як стало відомо РІСУ, про потреби військових капеланів на півдні країни галичани взнали з серії матеріалів власкора РІСУ Тетяни Мухоморової. Вони здійснила поїздку з військовими капеланами різних конфесій та описала те, що побачила і пережила.

І цими днями журналістка знову супроводжує священиків, які відвідують різні інституції, сповіщаючи про Восресіння Христове. Отже, чекайте на наступні матеріали з передової.

Читайте матеріали Т.Мухоморової з Херсонщини:

Книгарня

Книгарня