• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил пожалівська в ООН, Раду Європи та ОБРЄ про "утиск УПЦ (МП) на сході України"...

Патріарх Кирил пожалівська в ООН, Раду Європи та ОБРЄ про "утиск УПЦ (МП) на сході України"

20.08.2014, 11:15
Патріарх Кирил пожалівська в ООН, Раду Європи та ОБРЄ про "утиск УПЦ (МП)  на сході України" - фото 1
Відзначається матеріальний збиток, нанесений храмам і монастирям УПЦ, які під час збройного протистояння стали укриттям для біженців.

Кирил.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирил 18 серпня звернувся до Організації Об'єднаних Націй, Ради Європи та в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі з листом, в якому вказав "факти порушення прав духовенства та віруючих Української Православної Церкви в умовах збройного конфлікту на південному сході України". Про це повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ МП.

У своєму листі Предстоятель РПЦ повідомляє про трагічну загибель священнослужителів Української Православної Церкви, а також звертає увагу на випадки насильства над кліриками УПЦ (МП), на спроби утиску і залякування представників духовенства.

Відзначається матеріальний збиток, нанесений храмам і монастирям УПЦ, які під час збройного протистояння стали укриттям для біженців.

У листі Патріарха висловлено сподівання, що високі міжнародні організації не залишаться байдужими до проблем, з якими стикається Українська Православна Церква — найбільша релігійна організація України, яка, не будучи політично ангажованою силою, в надзвичайно важких умовах продовжує здійснювати пастирську турботу про мільйони віруючих. Предстоятель РПЦ закликає лідерів ООН, Ради Європи та ОБРЄ підняти свій авторитетний голос на захист православних християн східної України.