Військові підтримують запровадження кошерних, халяльних та рослинних сухпайків

31 жовтня, 11:00
Суспільство
Військові підтримують запровадження кошерних, халяльних та рослинних сухпайків - фото 1
У застосунку Армія+ завершилось опитування військовослужбовців Збройних сил України щодо рівня задоволеності сухпайками, зокрема добовими польовими наборами продуктів №15 (звичайними та посиленими з підігрівом).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

«Протягом двох тижнів в опитуванні взяли участь 9128 респондентів, усі – чинні військовослужбовці. ДОТ прагне зробити раціони більш різноманітними та адаптованими до потреб військових. Армія+ дозволила швидко зібрати зворотний зв'язок від військовослужбовців та проаналізувати його для поліпшення якості харчування», – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Як зазначається, опитування стосувалося якості харчових наборів, зручності та якості пакування, а також врахування релігійних, етичних та медичних потреб. Також результати продемонстрували, що понад половина військовослужбовців високо оцінюють якість сухпайків: 51% поставили оцінки п’ять та чотири за п’ятибальною шкалою.

«Результати опитування показали, що приблизно 25% респондентів потребують інклюзивного харчування. Це підкреслює нашу відповідальність створити індивідуальні рішення, що враховують релігійні, етичні та особисті потреби кожного військового. Над цим ми вже активно працюємо і невдовзі зможемо продемонструвати результат», – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За інформацією пресслужби, Міністерство оборони України та Державний оператор тилу (ДОТ) врахують результати цього опитування в роботі над оновленням і розширенням асортименту харчових наборів. Уже затверджено технічні специфікації для халяльних раціонів і напрацьовуються оновлення для рослинних і кошерних сухпайків. Ці набори відповідатимуть релігійним, медичним та етичним потребам. Особливу увагу приділено побажанням військових щодо страв, які вони хотіли б бачити в наборах. Високий попит мають традиційні українські страви – каші, борщ та м’ясні страви. Також респонденти зазначали про потребу в різноманітності, зокрема супах, овочевих стравах і десертах.

Крім того, результати опитування допоможуть покращити якість чинних наборів. Пропозиції й зауваження військових будуть враховані при оновленні технічних специфікацій та під час планування закупівель на 2025 рік.

Теги: #ЗСУ