• Головна
  • Публікації
  • Євангельські християни на Майдані: «Покаяння має початися від Президента – до злочинця у тюрмі»...

Євангельські християни на Майдані: «Покаяння має початися від Президента – до злочинця у тюрмі»

14.03.2014, 11:10
Євангельські християни на Майдані: «Покаяння має початися від Президента – до злочинця у тюрмі» - фото 1
Сотні євангельських християн з різних церков зібралися на Молитовному віче у Києві, щоб помолитися за звільнення України від всяких ворожих сил, духу розділення та війни.

У Києві 10 березня на Майдані Незалежності зі словом до українського народу звернулися Глави євангельських церков, члени яких вболівають за кращу долю України і співпереживають сім’ям загиблих.

Євангельські християни на Молитовному віче молилися за звільнення України від ворожих сил, духу розділення та війни.

Київ-1.jpg

«Ми шукаємо помочі від Сходу та Заходу, але поміч прийде з Неба, бо молитва – це велика сила і велика зброя», - наголосив Михайло Паночко, єпископ Церкви християни віри євангельської України (ЦХВЄУ),з ініціативи якого відбувся молитовний захід.

Першочерговою зараз є потреба у покаянні та очищенні від власних пороків, в утвердженні віри в рятівну силу Господа Ісуса Христа, наголосив єпископ ЦХВЄ Михайло Паночко. «Ісус прийшов на землю, щоб звільнити нас від зовнішнього і внутрішнього рабства, і Він хоче, щоб у щирій, незавченій молитві ми говорили Йому про свої болі і переживання», - зауважив служитель. У своєму зверненні він закликав помолитися за сім’ї загиблих на Майдані.

Київ-2.jpg

Анатолій Гаврилюк, голова об’єднання харизматичних церков України, говорив про силу духовного пробудження нашого краю. Які б не були часи покаяння є силою проти зла, зауважив служитель, процитувавши слова апостола Павла до афінян: «Незважаючи ж Бог на часи невідомості, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися» (Дії 17:30). «Без покаяння не буває прощення, - відзначив Анатолій Гаврилюк. -  Нам необхідно всім зрозуміти, що кожен має покаятися у всіх гріхах, починаючи від президента, міністрів і депутатів і завершуючи тими, хто сидить в тюрмі».

Київ-9.jpg

«Христос є наш мир», - наголосив Пилип Савочка, старший пастор церков «Спасіння». Він говорив про те, що мир є дорогоцінним і його нелегко зберегти як у родині, так і в країні. «За мир, за єдність треба давати високу ціну, - зазначав служитель. -  Саме миру і єдності, як великого благословення і дару треба вимолювати, випрошувати, у нашого небесного Отця, в Ім’я Ісуса Христа як для наших родин, так і для областей і всієї країни».

Київ-3.jpg

Тему про взаємозв’язок миру в сім’ї та країні продовжив Сергій Дацко, голова Асоціації місіонерських церков України. Служитель родом з Харкова і на власні очі бачить, яке розділення переживає нині наша країна. У своєму зверненні він просив молитися за мир у сім’ях як основу миру всій країні, нагадавши слова Григорія Сковороди: «Де згода в сімействі, де мир і тишина, щасливі там люди, блаженна сторона. Їх Бог благословляє, добро їм посилає і з ними вік живе! І щастя їм дає...». «Зараз ми є свідками появи нової країни, - зауважив служитель. – Ми всі перебуваємо у породільному домі, де народжується нова Україна».

Київ-4.jpg

Церква може молитвою руйнувати всякі ворожі плани та задуми щодо України, відзначив Валерій Решетинський, єпископ Української місіонерської церкви. «Христос казав дана мені всяка влада на Небі і на землі, і цю владу Він дає Церкві, яка має пророчий голос і може наступати на ворожу силу», - наголосив служитель. Розмірковуючи над подіями в Криму та на Сході України, він нагадав про біблійні прообрази із Старого Завіту, коли Бог дивним чином понижував зло. Небесна армія може зупинити розпалювання громадянської війни чи будь-яких зовнішніх нападів, говорив єпископ.  «Політтехнологи в Кремлі врахували, що після революції країна ослаблена і не має сформованого уряду, організованої системи, врахували, що армія роззброєна, - наголосив Валерій Решетинській. - Але в одному вони дуже сильно прорахувалися: Україна має великий патріотизм і могутню живу церкву, яка піднімає свій голос». Закликаючи до молитви і посту жителів Заходу та Сходу України, служитель висловив надію на те, що церкві вдасться загнуздати бойового коня і повернути його назад, звідки прийшов. «Святі, у вас є влада зв’язати дух війни і розділення, який прийшов на нашу землю», - додав він.

Київ-6.jpg

«Всяка велика перемога обходиться великою ціною – ціною молитов, страждань та навіть крові», - казав Олег Абатуров, пастор  Собору незалежних євангельських церков України. Падіння пам’ятників Леніну – це падіння ідолів, це падіння духу комунізму, підкреслив служитель. «Ті, хто не вірить у те, що людина створена за образом і подобою Бога, можуть у неї стріляти, як в мавпу, - зауважив пастор. - Хтось задумав зло проти України, вже навіть записав дату, як колись записав її Аман для народу ізраїльського за жеребом, однак ми молимося, щоб Бог вступився і відвернув всяке зло».

Київ-7.jpg

В'ячеслав Нестерук, єпископ Церкви євангельських християн-баптистів зауважив, що всяка боротьба чи війна має духовний вимір. «Поле боротьби – це душі людські, - сказав він. – І кожен сам вирішує, кого обирати Ісуса чи Вараву – правду чи беззаконня. А де ти сьогодні стоїш, на чиїй стороні?». Священнослужитель нагадав про безсилля радянської влади, яка колись намагалася викорінити церкву. Правда Божа вистояла, а ті, хто підхвалював зло, і нищив істину, зникли, відзначив єпископ. «Сьогодні не час воювати, сьогодні треба перекувати мечі на орала, - закликав він. – Станьмо на сторону Божу, на сторону добра і хай наша молитва підсилює добро. Пам’ятаймо, що незалежно від національності і країни на очах багатьох людей зараз сльози, а все від того, що є ті, які стоять на стороні зла».

Київ-8.jpg

Молитовне віче закінчилося спільною молитвою на колінах. Усі, хто прийшов на Майдан, просили Бога, щоб в Україні запанувала істина, і кожен українець став на сторону добра.

Київ-5.jpg

Ірина НАУМЕЦЬ

За матеріалами прес-служби ЦХВЄУ