Люди, які приносять війну, не можуть називатися християнами, - Апостольський нунцій

Люди, які приносять війну, не можуть називатися християнами, - Апостольський нунцій - фото 1
До всесвітньої молитви за мир в Україні та світі у середу, 26 січня, приєднався Апостольський нунцій в Україні та київська спільнота Римо-Католицької Церкви.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Молитву під проводом нунція провели в костелі Святого Олександра у Києві. У Богослужінні взяв участь і владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

У своєму слові архиєпископ Вісвальдас Кульбокас зазначив, що учні Ісуса Христа не можуть приносити ні війни, ні насильства. Якщо щось подібне стається, це означає, що ці особи чи група людей не можуть називати себе християнами.

Зай ого словами, наша місія – бути миротворцями та будівничими миру – залишається актуальною та невідкладною.

«Як християни, ми дуже добре знаємо, що головною турботою Ісуса є навернення умів і сердець. Людський мир є завжди тимчасовим, а навернення сердець, тобто смирення, повага і братерство, залишаються назавжди», – зазначив Апостольський нунцій.

«Молячись за мир, ми благаємо Господа простити гріхи не лише нам, а й усім нашим братам і сестрам, зокрема політичним лідерам, – гріхи гордості, розколу, також агресії, – заявив архиєпископ Вісвальдас Кульбокас і додав: – Помилуй, Господи, мене і моїх братів, прости, Господи, мені і моїх братам. Наверни моє серце, Господи, та моїх братів, щоб кожен із нас своїм серцем і розумом допомагав одне одному, а не розпалював ворожнечу та військові дії. Разом із тим, Господи, довіряємо Тобі нашу молитву за Україну! Помилуй нашу Україну, її сім’ї, дітей, народжених і ненароджених».