Папа Франциск: Усиновлення є християнським вибором та вчинком любові

Папа Франциск: Усиновлення є християнським вибором та вчинком любові - фото 1
Усиновлення є християнським вибором, завдяки якому стаємо посередниками Божої любові.

Про це Папа Франциск сказав у черговому відеоролику з нагоди Року «Сім’я Amoris Laetitia», повідомляє Vatican News.

В цих відеороликах Святіший Отець коментує свідчення окремих сімей про різні аспекти родинного життя.

Цього разу головною дійовою особою проекту стала італійська сім’я. У жінки - Франчески діагностовували безпліддя. Коли вона усиновила хлопчика то отримала благодать народження шести дітей.

«Завдяки підтримці Церкви та спільноти Неокатехуменальної дороги, до якої належимо, ми відчували, що Бог кличе нас до плідності та відкритості на життя, що має Він Свій задум щодо нас», – розповідає Франческа, підкресливши, що рішення про усиновлення зцілило їх, і через кілька місяців вона завагітніла. Так почергово побачили світ дві їхні донечки та четверо синів. А 2005 року вони вирушили на місію в рамках служіння, притаманного Неокатехуменалььній дорозі.

«Любов завжди дає життя. Подружня любов не обмежується лише чоловіком і дружиною, але творить сім’ю та дає змогу прийняти життя. Кожна дитина, що з’являється, є Божим даром. Кожну дитину потрібно прийняти, бо в кожній ситуації, за будь-яких обставин вона є нашою дитиною», – коментує цю історію Папа Франциск, наголошуючи, що любов батьків є «знаряддям Бога, Який разом з нами чекає народження кожної дитини», приймаючи її такою, якою вона є.

«Кожній жінці при надії я кажу: Ти – чудове знаряддя Бога для приймання та дарування світові нового життя», – зазначив Святіший Отець.

За його словами, усиновлення є «християнським вибором», оскільки є даром сім’ї для того, хто її не має.

«Це вчинок любові, завдяки якому жінка та чоловік стають посередниками Божої любові», – наголосив він.