• Головна
  • Теми
  • Патріарху Святославу (Шевчуку) соромно за тих, хто взяв подачку від кандидата: вони повинні віддати її і покаятися...

Патріарху Святославу (Шевчуку) соромно за тих, хто взяв подачку від кандидата: вони повинні віддати її і покаятися

12.10.2012, 13:06
Патріарху Святославу (Шевчуку) соромно за тих, хто взяв подачку від кандидата: вони повинні віддати її і покаятися - фото 1
Якщо так сталося, що вже хтось взяв щось від кандидата, то ще є нагода віддати і покаятися. Про це заявив Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в ефірі телеканалу ТВі.

Святослав_(Шевчук).jpgЯкщо так сталося, що вже хтось взяв щось від кандидата, то ще є нагода віддати і покаятися. Про це заявив Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в ефірі телеканалу ТВі.

За словами спостерігачів, каже Блаженніший Святослав, яким він схильний вірити, ці вибори є чи не найбруднішими в історії незалежної України.

Бачимо, що є факти широкого, безсоромного  підкупу виборців, зокрема й духовенства.

«Це не може нас не турбувати, – наголошує Предстоятель Церкви. – Коли я переглядав ролики, в яких священики показово за щось дякують певному кандидатові, то мені було соромно і за депутатів, котрі вдаються до таких дешевих трюків, і за духовенство, що на таке піддається. За це буде потрібно каятися і перепрошувати Господа Бога та наших виборців.

Блаженніший не схвалює твердження «беріть, хто дає, але – голосуйте за совістю». Бо це, на його переконання, заклик до корупції людської душі, внутрішнього роздвоєння: декларую одне, а роблю зовсім інше – зокрема, коли йдеться про духовних осіб чи провідників нашої держави. Це негідна поведінка.

«Ніколи не потрібно торгувати своїм сумлінням, яке є голосом Божим у душі», – переконує Глава Церкви.

Він висловив бажання, що хотів би, щоб усю Україну об’єднало бажання змінити те, що нам сьогодні не подобається, а не розчарування. «І ми маємо силу для такого об’єднання, тому що в нас є можливість вибирати. Якщо ми нехтуватимемо такою можливістю, у нас її заберуть», – переконує Предстоятель Церкви. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.