Предстоятель ПЦУ порадив українцям, як побороти корупцію

"Корупція – не нова проблема суспільства, це явище відоме ще з біблійних часів, про що згадується у Священному Писаннію Вона, наче отрута, роз’їдає «тіло» суспільства, ніби наркотик, формує залежність і, як небезпечний вірус, вражає душі людей. Але, говорячи в сучасному контексті, вакцина від цього вірусу існує!" - написав Предстоятель ПЦУ у Фейсбук.

Найстрашніше те, за словаи Митрополита Епіфанія, що укорінена корупція заважає уявити майбутнє без неї, підриває віру і надію на те, що життя коли-небудь може стати кращим. Тому помилково вважати, що корупцію мають побороти «хтось» і «десь там», на високому державному рівні.

"Тож боротьба з корупцією потребує стійкої позиції і вольового рішення кожної людини на будь-якому рівні і в будь-якій ситуації", - наголочуж першоєрарх.

"Кожен із нас має усвідомити, наскільки дорого коштує хабарництво і корупція, і не лише в матеріальному сенсі, а найперше – в моральному, духовному. Корупція – це ознака ураженої гріхом душі, це слабкість, хворобливий внутрішній стан людини, який зовнішньо виявляється у конкретній антигуманній дії і спричиняє певні негативні соціальні наслідки. Що ми робимо, коли хворіємо? Звертаємося по допомогу до лікарів. А духовне здоров’я ми поправляємо разом з найкращим Лікарем і Цілителем душ людських – Господом нашим Ісусом Христом. А «вакцина» від корупції, про яку я згадував раніше, та від будь-якого іншого зла – це та зброя Божа, про яку писав святий апостол Павло: «Для цього приймiть повну зброю Божу, щоб ви змогли протистояти в день злий i, все подолавши, вистояти. Отже, станьте, пiдперезавши стегна вашi iстиною‚ i зодягнувшись у броню праведности, i взувши ноги в готовнiсть благовiстити мир; а понад усе вiзьмiть щит вiри, яким зможете погасити всi розпеченi стрiли лукавого; i шолом спасiння вiзьмiть, i меч духовний, що є Слово Боже» (Еф. 6: 13 – 17).