Росія буде відправляти священиків на війну в Україні

Росія буде відправляти священиків на війну в Україні - фото 1
Військове командування РФ вважає, що священики такі ж громадяни, як і всі. Священикам дозволили йти на фронт лише як духовники.

Про це інформує Фокус.

Російське військове командування може призвати монахів у межах мобілізації, якщо вони мають військовий квиток. Про це повідомили агентству РБК на гарячій лінії 122, яка інформує про мобілізацію.

Фахівці запевнили, що мобілізації підлягають усі громадяни Росії, які перебувають в армійському запасі.

"Якщо монах має військовий квиток на руках, значить, він перебуває в запасі. Навіть якщо він ніколи не служив, але має на руках військовий квиток, його можуть мобілізувати. Він такий же громадянин Росії, як і всі", — пояснили на гарячій лінії.

Заступник глави синодального відділу з взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе у спілкуванні з Daily Storm сказав, що російські священики мають право брати участь у розв'язаній Росією війні без зброї в руках і як духовники.

"Священники служать в армії військовими капеланами. Це для них єдина можливість брати участь у військовій операції", — зауважив Кіпшидзе.

Професор Московської духовної академії доктор богослов'я Олексій Осипов наголосив, що священнослужителям забороняється брати в руки зброю, щоб вбивати людей. Їх використовують на фронті як "лікарів душі" окупантів.

Патріарх Російської Православної Церкви Кирил Гундяєв закликав вірян до "духовної мобілізації".

"Багато хто повстає на Русь, і в багатьох голова запаморочилася в бажанні занапастити Русь, її самобутність, незалежність і свободу. І тому ми повинні сьогодні особливо зміцнити себе у вірі", — сказав він.

Кирило заявляв, що не треба боятися йти вбивати українців, бо "Христос воскрес і ми воскреснемо" і всі гріхи військовим простяться. Якщо загарбник загине на війні, то він "буде разом із Богом", оскільки "захищав" свою країну.